Word Digi-Taalhuis vrijwilliger!

Help mensen (beter) Nederlands te lezen, schrijven en spreken of om te gaan met een computer en het internet.

Word Digi-Taalhuis vrijwilliger!

Taalvrijwilliger

Ga met een Taalvrager aan de slag en help hem of haar oefenen met de Nederlandse taal. Je helpt mensen een aantal uur per week in de bibliotheek en gaat aan de slag met lezen, schrijven en gesprekken voeren. Je doet dit aan de hand van thema’s die jullie samen uitkiezen. Leer van elkaars culturen en maak echt een verschil in iemands leven!

Er zijn taalvrijwilligers nodig in verschillende vestigingen. Heb je interesse en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lonneke van Eeten.

Bekijk hier het profiel van een Taalmaatje

Meld je aan als Taalvrijwilliger

Digi-Taalhuis

Een Digi-Taalhuis is dé plek waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met basisvaardigheden (Nederlands spreken, lezen, schrijven en digitale vaardigheden). Mensen kunnen er informatie krijgen over een passende (digi)taalcursus in de buurt en om er te oefenen. Er vinden regelmatig non-formele taallessen of andere taalactiviteiten plaats. Een voorbeeld hiervan is ons project Taalmaatjes. Je kunt je aanmelden als Taalvrijwilliger, maar je kunt ook vrijwilliger worden bij het Digi-Taalhuis. Dit is voornamelijk ter ondersteuning bij het monitoren van de taaltrajecten.

Bekijk hier het profiel van een vrijwilliger bij het Digi-Taalhuis

Bekijk de vacatures

Vrijwilligersvacature  Taalmaatje Baarle

Vrijwilligersvacature Taalmaatje Baarle

Word Taalmaatje in Bibliotheek Baarle!

Online Taalmaatjes

Online Taalmaatjes

Wil je beter Nederlands leren spreken of meer zelfvertrouwen krijgen in het spreken? Of ben jij een Nederlander die iemand hiermee wilt helpen? Meld je aan voor Online Taalmaatjes.

Digisterker

Vind jij het interessant om jouw digitale kennis en kunde over te brengen aan cursisten? Dan zijn de cursussen 'Werken met de digitale overheid' of 'Doe meer met je DigiD' voor jou misschien een mooie uitdaging! Je verzorgt met twee personen de cursus voor maximaal 8 cursisten. Iedere cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur.

De cursussen worden gegeven in de bibliotheken in Made, Dongen, Baarle, Gilze en Rijen en Oosterhout.

Heb je interesse en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met vrijwilliger@theek5.nl 

Bekijk hier hier het profiel van vrijwilliger Digisterker

Klik&Tik

Tijdens de 'cursus Klik&Tik' leer jij mensen omgaan met de computer en internet. Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar toch zijn er nog veel mensen die (nog) niet makkelijk hun weg kunnen vinden op het web. Lijkt het jou leuk om mensen hiermee te helpen? Word vrijwilliger Klik&Tik!

Heb je interesse en/of wil je meer informatie? Neem contact op met vrijwilliger@theek5.nl 

Bekijk hier het profiel van een Klik&Tik vrijwilliger

Webstek

Toch liever één-op-één uitleg jouw digitale kennis delen? Dan is Webstek vrijwilliger worden misschien iets voor jou! Bij Webstek kunnen mensen op bepaalde tijden in de bibliotheek terecht met al hun digitale vragen. Bijvoorbeeld over sociale media, het maken van online fotoalbums, videobellen, e-books en programma’s als Word, Excel en Windows.

De bibliotheken in Oosterhout, Dongen, Made en Raamsdonksveer hebben een Webstek inloopspreekuur. Op dit moment staan er geen vacatures open voor deze vrijwilligersfunctie. Heb je wel interesse en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met vrijwilliger@theek5.nl 

Vrijwilliger worden?

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Kom werken als vrijwilliger bij Theek 5.

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden in de bibliotheek? Kijk dan hier!

Vrijwilligersvacature Praatpunt

Vrijwilligersvacature Praatpunt

Word vrijwilliger bij ons Praatpunt

Veelgestelde vragen over vrijwilliger worden bij Theek 5

Ik wil graag vrijwilliger worden bij Theek 5. Wat zijn de mogelijkheden?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor Theek 5. Wij voeren ons bibliotheekwerk uit met een gecombineerde inzet van betaalde en onbetaalde medewerkers, de vrijwilligers. Wij hebben vaak vacatures voor diverse functies voor vrijwilligers. Een overzicht vind je hier »

Krijg ik een vergoeding voor vrijwilligerswerk?

Als vrijwilliger bij Theek 5 ontvang je geen vrijwilligersvergoeding, maar je ontvangt wel een gratis abonnement en je kunt tegen gunstige voorwaarden gebruik maken van producten en diensten van Theek 5, o.a. gratis lezingen. We zorgen ook voor een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Zijn er voorwaarden aan verbonden om vrijwilliger bij Theek 5 te worden?

Iedere vrijwilliger bij Theek 5 moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je moet onderdeel willen zijn van Theek 5 en trots zijn op de organisatie;
  • Je bent klantvriendelijk, open, modern en gastvrij;
  • Je beheerst de Nederlandse taal;
  • Je kunt samenwerken;
  • Je beheerst basis-computervaardigheden zoals Internet, Word en Outlook.