Boekenweek van Jongeren

Van 15 t/m 24 september is de Boekenweek van Jongeren. In bibliotheken, in boekhandels en op scholen vinden dan activiteiten plaats voor iedereen van 15 tot en met 17 jaar. En ontdek je (nieuwe) boeken die je echt niet wilt missen. Daar wil jij bij zijn! 

Kom naar jouw bibliotheek en haal gratis de verhalenbundel 3PAK op! 

Boekenweek van Jongeren

Gratis 3PAK-verhalenbundel voor jou!

Haal jouw 3PAK tijdens de Boekenweek van Jongeren – van 15 t/m 24 september – gratis op bij jouw Theek 5-vestiging. Die wil jij beslist niet missen!

Wat is 3PAK?

3PAK is een gratis geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Dit jaar met verhalen van Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen (DAMN, HONEY).

Gratis 3PAK-verhalenbundel voor jou!

Ook in e-book en luisterversie

Liever het 3PAK lezen op je e-reader of telefoon? Of luister je liever naar de verhalen? Dat kan natuurlijk ook! Als lid van de bibliotheek vind je 3PAK als e-book en luisterboek in de Online Bibliotheek. Geen lid = geen probleem: er is een aparte online Bibliotheek-app met e-books en luisterboeken voor leerlingen van het (v)mbo. 

LEES-app geeft je toegang tot een digitale collectie van wel 120 e-books en luisterboeken. De boeken zijn direct te downloaden om vervolgens te lezen of te beluisteren in de app. Je hoeft alleen je emailadres in te vullen en een wachtwoord aan te maken. Deze LEES-app download je gemakkelijk via de App Store of Google Play

Genomineerden Beste Boek voor Jongeren

Wie schrijft dit jaar het beste boek voor jongeren? Op vrijdag 15 september wordt de winnaar van het ‘Beste Boek voor Jongeren 2023’ bekend gemaakt. Er zijn nog tien boeken in de race om deze titel binnen te slepen. De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën: Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. 

Maak een 'bookshelfie' met jouw favoriete Top-10 boek

Welk boek is jouw favoriet? In de bibliotheek vind je de tien boeken die genomineerd zijn voor het ‘Beste Boek voor Jongeren 2023’. Wanneer je er toch bent om je 3PAK op te halen, maak dan gelijk even een leuke bookshelfie met jouw favoriete boek uit de Top-10! 

Gratis lezen

Deze Top-10 leen je natuurlijk bij de bieb. Klik op het boek hieronder en kom meer te weten over de boeken of leen (of reserveer) ‘m direct! Supermakkelijk! Ben je onder de 18 jaar, dan leen je boeken zelfs gratis! 

Ben jij nog geen lid? Klik hier en word gratis (tot je 18 bent) lid.

Activiteiten voor jongeren