Winnend verhaal Boekenweek Schrijfwedstrijd

 "Rozen" is het winnende verhaal van de Boekenweek-schrijfwedstrijd. Op maandag 13 mei kreeg de beste verhalenverteller de prijs uitgereikt in de bibliotheek in Rijen. 

Winnend verhaal Boekenweek Schrijfwedstrijd

Tijdens de Boekenweek organiseerde de bibliotheek een schrijfwedstrijd met als thema 'Bij ons in de familie'. De winnaar van deze wedstrijd is inmiddels bekend. Op maandag 13 mei kreeg de beste verhalenverteller de prijs uitgereikt in de bibliotheek in Rijen. 

Schrijfwedstrijd "Bij ons in de familie"

De landelijke Boekenweek had dit jaar het thema "Bij ons in de familie". Rond dit thema organiseerde de bibliotheek een schrijfwedstrijd en daagde iedereen uit mee te dingen met zijn of haar familieverhaal. Een grappige anekdote, een speciale herinnering of een spannend familiegeheim, fictie of non-fictie, er werd van alles ingestuurd! Uit de in totaal 36 inzendingen is door de jury één winnaar gekozen. Mevrouw Hettie Marzak uit Rijen schreef het winnende verhaal "Rozen". Zij kreeg de prijs, inclusief een ingelijste versie van haar verhaal, uitgereikt door Marjolijn Schuurmans, regiomanager bij Theek 5.

Rozen

Eén verhaal steekt er wat de jury betreft met kop en schouders bovenuit. Het verhaal is beeldend, heeft een grappige ondertoon en in het zachte, onbewuste zingen klinkt een hymne om het leven te prijzen. 

“Ik hield ervan om haar te horen zingen: een lied zonder woorden, zonder een echte melodie, een neuriën van tevredenheid, een lofzang voor alle levende dingen. Als kind dacht ik dat ze zong voor de rozen, om ze voller te laten bloeien en harder te laten groeien. Op die momenten was ze warmer, stiller, met een diepe aandacht die ze nergens anders voor had." - uit: Rozen, door Hettie Marzak.

Mevrouw Marzak wint hiermee een Schatrijk-jaarabonnement van bibliotheek Theek 5. 

Lees het hele verhaal "Rozen"
Rozen

Jury

De verhalen zijn beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit docenten Jan Schippers en Laila Maachi en Marjolijn Schuurmans, regiomanager bij Theek 5. Eigenlijk vonden alle juryleden vrijwel alle inzendingen een ruime voldoende waard. Complimenten voor alle inzenders dus. Speciaal was men gecharmeerd van de dappere pogingen van Oekraïense vluchtelingen in het Nederlands in verhaalvorm hun ervaringen te beschrijven.  

Meer over de Boekenweek