Speciaal voor... voortgezet onderwijs

Theek 5 werkt samen met het voortgezet onderwijs. Samen zetten we ons in voor het vergroten van de leesvaardigheid en het stimuleren van leesplezier bij jongeren. Bekijk de mogelijkheden.

Speciaal voor... voortgezet onderwijs

Ons aanbod voor het voortgezet onderwijs

We zijn momenteel hard aan het werk om ons aanbod voor het voorgezet onderwijs op te zetten. We zijn aan het onderzoeken waar de behoefte van scholen ligt en hoe wij als bibliotheek hierin kunnen ondersteunen. 

Hoe ziet samenwerken met Theek 5 eruit?

Momenteel werkt Theek 5 al samen met het Mgr. Frenckencollege in Oosterhout. Zo zijn al hun leerlingen lid van Theek 5, krijgen alle brugklassen een rondleiding door de bibliotheek en hebben we een speciale collectie Lezen voor je lijst samengesteld.

Sinds twee jaar is er een nauwe samenwerking tussen Theek 5 en het Mgr. Frencken college. Alle leerlingen krijgen een bibliotheek pasje. Deze samenwerking bevalt goed, zie de onderstaande reacties van leerlingen:

“We lezen veel e-books via Theek 5 online, dit functioneert goed en er is veel keuze”
 

“Het is fijn dat we luisterboeken kunnen lenen”
 

“Als er hulpvragen zijn worden we goed geholpen”
 

“Er zijn voldoende boeken van “Lezen voor de lijst” aanwezig en als er een boek niet aanwezig is wordt dit besteld”

Ondersteuning van leerlingen met een leesbeperking

Als bibliotheek kunnen we scholen helpen in het begeleiden van leerlingen met een leesbeperking zoals dyslexie. Theek 5 heeft bijvoorbeeld een speciale collectie Passend Lezen zodat iedereen met plezier kan lezen. Ook denken we graag mee in andere mogelijkheden en samenwerkingsvormen. 

Boekproeverij

Welke boeken beveel jij je leerlingen aan? Wil je op de hoogte blijven van de leukste en mooiste boeken voor jongeren? Bestel een Boekproeverij! Hierin adviseren onze consulenten welke boeken jongeren graag lezen en hoe je jouw leerlingen helpt een boek uit te kiezen wat aansluit bij hun interesses. 

Contact

Heb jij vragen of ideëen over samenwerken met Theek 5? We kijken graag samen naar de mogelijkheden! 

Neem contact op met Marjolijn

Tips van Theek 5

Er zijn in Nederland veel initiatieven en evenementen om jongeren enthousiast te maken voor lezen en taal. Leuk om samen mee aan de slag te gaan in de klas!

Tips van Theek 5