Speciaal voor... voortgezet onderwijs

Theek 5 werkt samen met het voortgezet onderwijs. Samen zetten we ons in voor het vergroten van de leesvaardigheid en het stimuleren van leesplezier bij jongeren. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de webshop
Speciaal voor... voortgezet onderwijs

Ons aanbod voor het voortgezet onderwijs

We zijn momenteel hard aan het werk om ons aanbod voor het voorgezet onderwijs op te zetten. We zijn aan het onderzoeken waar de behoefte van scholen ligt en hoe wij als bibliotheek hierin kunnen ondersteunen.
 

Hoe ziet samenwerken met Theek 5 eruit?

Momenteel werkt Theek 5 al samen met diverse scholen in het voortgezet onderwijs. Zo zijn al hun leerlingen lid van Theek 5, krijgen alle brugklassen een rondleiding door de bibliotheek en hebben we een speciale collectie Lezen voor je lijst samengesteld.

Sinds twee jaar is er een nauwe samenwerking tussen Theek 5 en het Mgr. Frenckencollege. Alle leerlingen krijgen een bibliotheekpas. Deze samenwerking bevalt goed, zie de onderstaande reacties van leerlingen:

“We lezen veel e-books via Theek 5 online, 
dit functioneert goed en er is veel keuze.”

“Het is fijn dat we luisterboeken kunnen lenen.” 

“Als er hulpvragen zijn worden we goed geholpen.”

“Er zijn voldoende boeken van ‘Lezen voor de lijst’ aanwezig 
en als er een boek niet aanwezig is wordt dit besteld.”
 

Ondersteuning van leerlingen met een leesbeperking

Als bibliotheek kunnen we scholen helpen in het begeleiden van leerlingen met een leesbeperking zoals dyslexie. Theek 5 heeft bijvoorbeeld een speciale collectie Passend Lezen zodat iedereen met plezier kan lezen. Ook denken we graag mee in andere mogelijkheden en samenwerkingsvormen.
 

Boekproeverij

Welke boeken beveel jij je leerlingen aan? Wil je op de hoogte blijven van de leukste en mooiste boeken voor jongeren? Bestel een Boekproeverij! Hierin adviseren onze consulenten welke boeken jongeren graag lezen en hoe je jouw leerlingen helpt een boek uit te kiezen wat aansluit bij hun interesses.
 

Doe je digiding! – jongeren en digitale overheid (v)mbo en praktijkonderwijs

‘Doe je digiding!’ bereidt jongeren op een praktische manier voor op het regelen van hun digitale overheidszaken. Want waar moet je beginnen als je je DigiD wilt aanvragen? Waar kun je je loonheffing terugvragen als je een bijbaantje hebt? Hoe regel je je studiefinanciering en je zorgtoeslag? Veel jongeren krijgen tussen hun 15e en 18e levensjaar te maken met dit soort zaken. Ze weten vaak niet hoe ze die moeten aanpakken. Ze hebben te weinig kennis en digitale vaardigheden om gebruik te kunnen maken van de regelingen die er vanuit de digitale overheid (ook) voor hen zijn. Met als gevolg dat jongeren inkomsten mislopen of vroegtijdig in de schulden komen.

De mediacoaches van Theek 5 komen de lessen verzorgen op school. Voor meer informatie, neem contact op met Carla Bellaard via c.bellaard@theek5.nl of bel (06) 225 222 18.

Doe je digiding! – (v)mbo is ontwikkeld voor leerlingen en studenten van 15 t/m 18 jaar in:  
•  vmbo leerjaar 4: basis, kader, gemengd en theoretisch;  
•  mbo leerjaar 1: niveau entree, 2, 3, 4 
Meer informatie: https://doejedigiding.nl/vmbo-mbo/

Doe je digiding! – praktijkonderwijs is ontwikkeld voor leerlingen van 15 t/m 18 jaar in:  
•  Praktijkonderwijs: leerjaar 3 en 4. 
Meer informatie: https://doejedigiding.nl/praktijkonderwijs/
 

Contact

Heb jij vragen of ideëen over samenwerken met Theek 5? We kijken graag samen naar de mogelijkheden! 

Neem contact op met Gabriëlle van Klooster

Webshop Voortgezet onderwijs

Bekijk en bestel ons aanbod aan deskundigheidsbevordering en projecten voor het voortgezet onderwijs in onze speciale educatie webshop.
Ga naar de webshop
Webshop Voortgezet onderwijs

Tips van Theek 5

Er zijn in Nederland veel initiatieven en evenementen om jongeren enthousiast te maken voor lezen en taal. Leuk om samen mee aan de slag te gaan in de klas!

Tips van Theek 5