Ontspannen met media

Media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen jou en je kleintje helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben media het juiste effect? En wanneer is het beter even zonder? Om kinderen en opvoeders met die vragen te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips en activiteiten, vinden je kind en jij de juiste balans. 

Kom en geniet samen van activiteiten rondom mediawijsheid in jouw bibliotheek.  

De Media Ukkie Dagen 2024 vinden plaats van 5 tot en met 12 april.

Ontspannen met media

Ontspannen met media, het kan! Tijdens de Media Ukkie Dagen (5 t/m 12 april) wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen. Ontdek met activiteiten, tips en adviezen bij de bibliotheek, hoe media kunnen helpen bij het creëren van rust. En wanneer je kind misschien beter even zonder kan. Kom en geniet samen van alle activiteiten rondom mediawijsheid in jouw bibliotheek.  

Mediaproeverij

Kom naar de mediaproeverij (2-4 jaar) in de bibliotheek en geniet van leuke activiteiten die je met media kan doen. Samen voorlezen, luisteren naar een leuk liedje, genieten van een mooi filmpje of mediteren. Ook gaan we lekker spelen, dansen en yoga-en.  (Groot)ouders en begeleiders zijn ook welkom!

Meer informatie en aanmelden Mediaproeverij

Over de Media Ukkie Dagen

Over de Media Ukkie Dagen

Door het hele land wordt tijdens de Media Ukkie Dagen, aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen. 

Media Ukkie Dagen: Mediaproeverij

Media Ukkie Dagen: Mediaproeverij

Kom naar de mediaproeverij (2-4 jaar) in de bibliotheek en geniet van leuke activiteiten die je met media kan doen. 

Media Ukkie Dagen: Tips voor Thuis

Media Ukkie Dagen: Tips voor Thuis

Deze tien tips helpen jou en je ukkie te ontspannen met media. Beschikbaar in verschillende talen!

Webinar Ontspannen met media

Tijdens de Media Ukkie Dagen geeft Denise Bontje van Mediasmarties op dinsdag 9 april een gratis webinar voor ouders en grootouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar. Ze neemt je mee in het leven van jonge kinderen en media. Welke plek hebben media in het leven van jouw (klein-)kind? Wat heeft een jong kind nodig en hoe zorg je voor balans en voor voldoende beweging?

Waar en wanneer
Dinsdag 9 april, 20.00 - 21.00 uur, online webinar

Kosten
Dit webinar is gratis.

Meer informatie en aanmelden
Webinar Ontspannen met media