Belastingdienst

In de bibliotheek kunnen we je helpen met vragen over belastingen en toeslagen. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.  

Belastingdienst

Informatiebijeenkomst huur- en zorgtoeslag

Voor iedereen die te maken heeft met huur- of zorgtoeslag van de Belastingdienst organiseert Theek 5 op diverse locaties een gratis informatiebijeenkomst. Wil je weten wanneer je recht hebt op toeslag? Of hoe je de toeslag moet aanvragen? Theek 5 helpt jou in deze bijeenkomst met tips en advies. 

Gratis toegankelijk voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Bekijk alle data en locaties
Informatiebijeenkomst huur- en zorgtoeslag

18 jaar worden en de belastingdienst

Als je 18 wordt zijn er veel zaken die je moet regelen op het gebied van financiĆ«n, belastingen en verzekeringen. Bekijk de opname van onze livestream die wij samen maakten met DJF advies en Finenzo en je bent weer helemaal bij. 

Activiteitenoverzicht

Hulp bij belastingaangifte

Heb je moeite met het invullen van de digitale belastingaangifte? De bibliotheek helpt je! In Made en Raaomsdonksveer organiseren wij spreekuren. Hier leren we je hoe je zelf digitaal je belastingaangifte kunt invullen. 

Ook kun je met je vragen langskomen bij ons Informatiepunt Digitale Overheid. Je vindt zo'n Informatiepunt bij onze vestigingen in Baarle, Dongen, Oosterhout (centrum), Made, Raamsdonksveer, en Rijen. Je kunt hier terecht tijdens onze (bemande) openingstijden. Onze medewerkers geven je informatie en bekijken welke organisatie je kan helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek

Geen tijd om langs te komen, kijk dan onderstaande filmpjes waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. 

Maak gratis gebruik van onze computers en printers

Als je zelf geen computer hebt, kun je gratis gebruik maken van de computers en printers in onze bibliotheken om je belastingaangifte te doen of een toeslag aan te vragen. In Theek 5 Raamsdonksveer, Made, Baarle, Oosterhout, Dongen, Gilze en Rijen hebben we hiervoor een speciaal gereserveerde computer.

Hulp van Seniorweb

Wil je zelf proberen om digitaal belastingaangifte te doen, maar vind je het fijn om stap-voor-stap begeleid te worden?

Dan kun je bij Seniorweb een handleiding downloaden voor zowel het doen van de aangifte via de Belastingdienstapp als voor het invullen van de browser.

Kijk hier voor hulp via Seniorweb

Belastingtelefoon

Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800 0543. 

Openingstijden:
Maandag-donderdag van 08:00-18:00 uur
Dinsdag van 09:00-20:00 uur
Vrijdag van 09:00-17:00 uur. 

Houd tijdens het bellen je burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist je geen persoonlijke informatie geven.

Belastingtelefoon

Ook interessant...

Leer internetten

Leer internetten

Vind makkelijk en snel je weg op het internet!

Omgaan met de digitale overheid en de digitale zorg

Omgaan met de digitale overheid en de digitale zorg

Regel zaken met de overheid en je zorg online!

Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je een vraag over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek! We helpen je graag.