Belastingdienst

In de bibliotheek kunnen we je helpen met vragen over belastingen en toeslagen. Op deze pagina vind je meer informatie over de Belastingdienst. 

Hulp bij toeslagen

Toeslagen vormen een aanvulling op je inkomen. Toeslagen zijn financiële tegemoetkomingen in de kosten voor je zorgverzekering, huur of kind. Het kan om aardig wat geld gaan. Of je recht hebt op deze toeslagen is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Het gaat om huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget.

Activiteiten

Help! De blauwe envelop verdwijnt...

De blauwe envelop valt straks niet meer op de deurmat. In plaats daarvan moet je je belastingaangifte online gaan doen. Wil je hier graag hulp bij? In het voorjaar van 2022 worden er weer spreekuren en lezingen gehouden in de bibliotheek. Hier leren onze geschoolde vrijwilligers je hoe je zelf digitaal je belastingaangifte kunt invullen. Deze hulp is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Geen tijd om langs te komen, kijk dan onderstaande filmpjes waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. 

Hoe vul ik de belastingaangifte in?

Zorgkosten en de belastingaangifte

Giften en belastingaangifte

Fiscaal partnerschap en belastingaangifte

Maak gratis gebruik van onze computers

Als je zelf geen computer hebt, kun je gratis gebruik maken van de computers in onze bibliotheken om je belastingaangifte te doen of een toeslag aan te vragen. In Theek 5 Raamsdonksveer, Made, Baarle, Oosterhout, Dongen, Gilze en Rijen hebben we hiervoor een speciaal gereserveerde computer.

Ook interessant...

Leer internetten

Vind makkelijk en snel je weg op het internet!

Omgaan met de digitale overheid en de digitale zorg

Regel zaken met de overheid en je zorg online!

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je een vraag over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek! We helpen je graag.