Start digitaal

Het internet is belangrijk in het dagelijks leven. Wil jij graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? In de bibliotheek helpen we je graag!

Start digitaal

Digitaal wegwijs met hulp van de bibliotheek

In ons Digi-Taalhuis leren we mensen met weinig of geen computerervaring hoe ze (veilig) kunnen internetten. Je kunt bijvoorbeeld onze cursus Klik en Tik volgen. Je kunt de lessen volgen in een groep (klassikaal) in de bibliotheek, zelfstandig met begeleiding van een medewerker of je kunt deze cursus ook zelf online volgen en oefenen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Wat leer ik bij Klik&Tik?

Je hebt weinig of geen ervaring met computers en internet. Daarom beginnen we in de cursus Klik en Tik bij de basis. Je leert hoe je met een computer omgaat. Ook weet je na de cursus hoe je internet kunt gebruiken voor dagelijkse dingen. Je leert bijvoorbeeld:

  • Typen
  • Bestanden downloaden
  • Hoe je op het internet moet zoeken
  • Veiligheid en privacy
Wat leer ik bij Klik&Tik?

Cursus Klik en Tik (klassikaal)

  • Kleine groepen van maximaal 8 personen
  • Vier bijeenkomsten van elk 2 uur
  • Kosten: € 15,00
  • De cursusleiders hebben een professioneel diploma
  • Je krijgt veel tijd om te oefenen en vragen te stellen

Je kunt Klik en Tik volgen op een laptop, computer, Apple iPad, of Android tablet. Je kunt ook zelfstandig online aan de slag met de cursus Klik en Tik. Dit is gratis.

Cursus Klik en Tik (klassikaal)

Cursus Klik en Tik

Klik&Tik onder begeleiding van een medewerker

Bij onze vestiging in Raamsdonksveer, Baarle, Dongen, Made, Oosterhout (centrum), Gilze en Rijen begeleidt een medewerker je bij de online cursus. Ook deze hulp is gratis. Meld je hiervoor aan in de volgende stappen:

Stap 1

Neem contact op met de bibliotheek via het algemene telefoonnummer (085) 744 10 52 (maandag tot en met zaterdag van 13.00 - 17.00 uur).
De contactpersonen zijn:

Oosterhout: Jet Vissers
Raamsdonksveer: Zanza Loupias
Made: Zanza Loupias
Baarle: Annemarie de Bont
Gilze & Rijen: Annika Hoogervorst
Dongen: Annika Hoogervorst

Stap 2

Je krijgt onze medewerker in jouw gemeente aan de telefoon. Hij of zij plant samen met jou een eerste afspraak in die ongeveer twee uur duurt. Meestal zijn ongeveer vijf afspraken nodig om de basis van computeren en internet te leren. 

Is de contactpersoon niet aanwezig? Geef je telefoonnummer door aan de collega aan de telefoon. We bellen je zo snel mogelijk terug om de afspraak te maken.

Stap 3

Je komt op het afgesproken moment naar de bibliotheek. Welkom! Je meldt je aan de balie. Kun je toch niet komen op de afgesproken tijd? Dat is niet erg als je je op tijd afmeldt voor de afspraak.  

Klik &Tik zelfstandig

Je kunt ook zelfstandig aan de slag met de cursus Klik en Tik. Via www.klikentik.nl kun je diverse cursussen van Klik en Tik met verschillende thema's gratis oefenen.