Belastingaangifte doen en toeslagen aanvragen

De bibliotheek helpt je graag bij het doen van belastingaangifte. Ook helpen we je als je vragen hebt over belastingen en aanvragen van toeslagen. Op deze pagina vind je hier meer informatie over. 

Belastingaangifte doen en toeslagen aanvragen

Hulp bij belastingaangifte invullen 


Heb je moeite met het invullen van de digitale belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen (b.v. huur- en zorgtoeslag)? De bibliotheek helpt je! Ieder jaar organiseren wij spreekuren in verschillende vestigingen. Hier leren we je hoe je zelf digitaal je belastingaangifte invult.

Kom met je vragen langs bij ons Informatiepunt Digitale Overheid. Je vindt zo'n Informatiepunt bij onze vestigingen in Baarle, Dongen, Gilze, Oosterhout (centrum), Made, Raamsdonksveer, Rijen en Terheijden. Je bent welkom tijdens onze (bemande) openingstijden of tijdens de speciale spreekuren. 

Onze medewerkers geven je informatie en bekijken welke organisatie je kan helpen bij het invullen van de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Deze hulp is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Tip: print de aangifte van vorig jaar uit via Mijn Belastingdienst. Deze is handig te gebruiken als voorbeeld, wanneer je de nieuwe belastingaangifte invult. 
 

Spreekuren belastingaangifte

Binnenkort moet de jaarlijkse belastingaangifte weer ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Zie je er tegenop de aangifte digitaal in te vullen? 

Meld je aan en kom naar de gratis spreekuren bij Theek 5.

Bekijk alle data en locaties
Spreekuren belastingaangifte

Informatiebijeenkomst belastingaangifte

Voor iedereen die binnenkort belastingaangifte moet doen en hier wat hulp bij kan gebruiken, organiseert Theek 5 in Oosterhout een gratis informatiebijeenkomst in bibliotheek Oosterhout centrum (De Bussel) op donderdag 14 maart van 14.00- 15.30 uur.

Wil je meer weten en leren over de aangifte inkomstenbelasting van de belastingdienst? Dan is deze bijeenkomst echt iets voor jou!

Meld je aan voor deze informatiebijeenkomst
Informatiebijeenkomst belastingaangifte

Maak gratis gebruik van onze computers en printers

Als je zelf geen computer hebt, kun je gratis gebruik maken van de computers en printers in onze bibliotheken om je belastingaangifte in te vullen of om een toeslag aan te vragen. In Theek 5 Raamsdonksveer, Made, Baarle, Oosterhout, Dongen, Gilze en Rijen hebben we hiervoor een speciaal gereserveerde computer. 
 

Hulp van Seniorweb 

Wil je zelf proberen om digitaal belastingaangifte te doen, maar vind je het fijn om stap-voor-stap begeleid te worden? Download dan bij Seniorweb een handleiding voor zowel het doen van de aangifte via de Belastingdienstapp als voor het invullen van de aangifte via een browser. Weet je nog niet helemaal hoe de computer, een app of e-mail werkt? Dan kun je via de bibliotheek, Seniorweb, Soofos en Goodhabitz verschillende gratis online cursussen volgen. 

Belastingtelefoon 


Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis telefoonnummer: (0800) 0543. Houd tijdens het bellen je Burgerservicenummer bij de hand. Alleen dan kan de telefonist persoonlijke informatie geven.

Openingstijden belastingtelefoon :

Maandag  tot en met donderdag8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 8.00 tot 17.00 uur
1114

Geld terugkrijgen van de belastingdienst? - voor jongeren

Heb jij een bijbaantje? Misschien krijg je wel een extraatje… via de belastingdienst. Word jij bijna 18? Waarschijnlijk krijg je wel een extraatje… via de belastingdienst.

Fiscus, belastingdienst, belastingaangifte. Allemaal termen waar niemand meteen enthousiast op reageert. En toch… misschien zijn ze toch wel interessant. Wij leggen in een uurtje uit hoe je extra geld kunt opvragen bij de belastingdienst en geven tips & tricks om daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

18 jaar worden en de belastingdienst

Als je 18 wordt zijn er veel zaken die je moet regelen op het gebied van financiën, belastingen en verzekeringen. 

Bekijk de opname van onze livestream die wij samen maakten met DJF advies en Finenzo en je bent weer helemaal bij. 

Belastingdienst en kindregelingen

Heb je kinderen tussen de 0 en 18 jaar en wil je weten welke kindregelingen de Belastingdienst allemaal heeft? Bekijk dan de opname van onze livestream en je bent weer helemaal bij. 

Tijdens deze bijeenkomst vol tips en informatie worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

  •  Het kindgebonden budget
  •  De kinderopvangtoeslag
  •  De inkomensafhankelijke combinatiekorting

Ook interessant...

Leer internetten

Leer internetten

Vind makkelijk en snel je weg op het internet, met een basiscursus om te leren internetten!

Hulp bij digitale overheid en de digitale zorg

Hulp bij digitale overheid en de digitale zorg

Regel zaken met de overheid en je zorg online!

Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je een vraag over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek! We helpen je graag.