Belastingaangifte doen en toeslagen aanvragen

In de bibliotheek kunnen we je helpen belastingaangifte te doen. Ook kunnen we je helpen met vragen over belastingen en toeslagen. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.  

Belastingaangifte doen en toeslagen aanvragen

Hulp bij belastingaangifte invullen 


Heb je moeite met het invullen van de digitale belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen (b.v. huur- en zorgtoeslag)? De bibliotheek helpt je! Ieder jaar organiseren wij spreekuren in verschillende vestigingen. Hier leren we je hoe je zelf digitaal je belastingaangifte kunt invullen.

Kom met je vragen langs bij ons Informatiepunt Digitale Overheid. Je vindt zo'n Informatiepunt bij onze vestigingen in Baarle, Dongen, Gilze, Lage Zwaluwe, Oosterhout (centrum), Made, Raamsdonksveer, Rijen en Terheijden. Je kunt hier terecht tijdens onze (bemande) openingstijden of tijdens de speciale spreekuren. 

Onze medewerkers geven je informatie en bekijken welke organisatie je kan helpen bij het invullen van de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Deze hulp is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Tip: print de aangifte van vorig jaar uit via Mijn Belastingdienst. Dit kun je gebruiken als voorbeeld, wanneer je de nieuwe belastingaangifte invult. 
 

Geld terugkrijgen van de belastingdienst? - voor jongeren

Heb jij een bijbaantje? Misschien krijg je wel een extraatje… via de belastingdienst. Word jij bijna 18? Waarschijnlijk krijg je wel een extraatje… via de belastingdienst.

Fiscus, belastingdienst, belastingaangifte. Allemaal termen waar niemand meteen enthousiast op reageert. En toch… misschien zijn ze toch wel interessant. Wij leggen in een uurtje uit hoe je extra geld kunt opvragen bij de belastingdienst en geven tips & tricks om daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

18 jaar worden en de belastingdienst

Als je 18 wordt zijn er veel zaken die je moet regelen op het gebied van financiën, belastingen en verzekeringen. 

Bekijk de opname van onze livestream die wij samen maakten met DJF advies en Finenzo en je bent weer helemaal bij. 

Belastingdienst en kindregelingen

Heb je kinderen tussen de 0 en 18 jaar en wil je weten welke kindregelingen de Belastingdienst allemaal heeft? Bekijk dan de opname van onze livestream en je bent weer helemaal bij. 

Tijdens deze bijeenkomst vol tips en informatie worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

  •  Het kindgebonden budget
  •  De kinderopvangtoeslag
  •  De inkomensafhankelijke combinatiekorting

Maak gratis gebruik van onze computers en printers

Als je zelf geen computer hebt, kun je gratis gebruik maken van de computers en printers in onze bibliotheken om je belastingaangifte in te vullen of om een toeslag aan te vragen. In Theek 5 Raamsdonksveer, Made, Baarle, Oosterhout, Dongen, Gilze en Rijen hebben we hiervoor een speciaal gereserveerde computer. 
 

Hulp van Seniorweb 

Wil je zelf proberen om digitaal belastingaangifte te doen, maar vind je het fijn om stap-voor-stap begeleid te worden? Dan kun je bij Seniorweb een handleiding downloaden voor zowel het doen van de aangifte via de Belastingdienstapp als voor het invullen van de browser. Weet je nog niet helemaal hoe de computer, een app of e-mail werkt? Dan kun je via Seniorweb, Soofos en Goodhabitz verschillende gratis online cursussen volgen. 

Belastingtelefoon 


Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: (0800) 0543. Houd tijdens het bellen je burgerservicenummer bij de hand. Alleen dan kan de telefonist persoonlijke informatie geven.

Openingstijden:

Maandag en donderdag8.00 tot 18.00 uur
Dinsdag9.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 9.00 tot 17.00 uur
1114

Ook interessant...

Leer internetten

Leer internetten

Vind makkelijk en snel je weg op het internet!

Hulp bij digitale overheid en de digitale zorg

Hulp bij digitale overheid en de digitale zorg

Regel zaken met de overheid en je zorg online!

Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je een vraag over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek! We helpen je graag.