Een voorleesmoment creëer je samen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is. 

Een voorleesmoment creëer je samen

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je je hele leven bij. Voorlezen is gezellig, ontspannend én belangrijk voor een goede leesontwikkeling. Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is. Tijdens de voorleesdagen organiseren we leuke activiteiten voor kinderen en hun opvoeders. Ook ontvangen kinderen van 0-6 jaar een gratis voorleesknuffeltje (op=op) bij een bezoek aan de bibliotheek. Kom dus snel langs!

Prentenboek van het jaar

Centraal dit jaar staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol voorleesboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Ontdek het Prentenboek van het Jaar of een van de andere leuke voorleesboeken bij Theek 5.

2908

Activiteiten

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden in de bibliotheek allerlei activiteiten georganiseerd rondom voorlezen voor je (klein)kind: 

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

Gratis voorleesknuffel bij bibliotheekabonnement

Wist jij dat je voor ieder kind (onder de 18 jaar) gratis een bibliotheekabonnement kunt aanvragen? Nog geen lid? Kom dan zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen langs bij de bibliotheek met jouw kind (0 tot 6 jaar) en ontvang het gratis abonnement. Tijdens de voorleesdagen ontvangen bestaande leden én nieuwe leden van 0-6 jaar een gratis voorleesknuffeltje (op=op) van Help! Een verrassing!, het prentenboek van het jaar. 

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen
2907