Hulp bij het aanvragen van energietoeslag

Inwoners van 21 jaar en ouder met een laag verzamelinkomen – tot 125% boven de bijstandsnorm – kunnen nu eenmalig digitaal een energietoeslag aanvragen.

Kom jij in aanmerking voor deze toeslag, maar heb je hier hulp bij nodig? Kom dan naar het inloopspreekuur van Theek 5 Oosterhout. We helpen je graag!

Hulp bij het aanvragen van energietoeslag

Kom naar het inloopspreekuur bij Theek 5 Oosterhout

De inloopspreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Theek 5 Oosterhout (De Bussel) zijn op woensdag en zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur. Je doet de aanvraag zelf, maar wij ondersteunen bij het invullen en het meesturen van de digitale bewijsstukken.

Lees onderstaande informatie goed door en neem alle benodigde bewijsstukken mee naar het spreekuur!

Belangrijke informatie

  • Het is een vrije inloop, dus bij drukte kan het zijn dat je even moet wachten.
  • Voor de aanvraag heb je een bsn-nummer, telefoonnummer, e-mailadres, bankrekeningnummer, legitimatiebewijs (geen rijbewijs) en DigiD nodig. Houd deze alvast bij de hand.
  • Verder zijn bewijsstukken nodig van je inkomen en van het inkomen van jouw eventuele partner (bijvoorbeeld loonstroken, uitkeringsspecificaties, bewijsstuk alimentatie, voorlopige teruggave 2022 Belastingdienst). Van inkomen uit werk is de salarisstrook van de maand maart nodig. Voor de andere inkomensvormen volstaat de laatste specificatie.
  • Wil je als huishouden (getrouwd/samenwonend) een aanvraag doen? Kom dan samen met je partner naar de bibliotheek. De voorwaarden en benodigdheden gelden voor jullie beiden: jullie hebben ook allebei een DigiD nodig om in te loggen.


Wat de precieze voorwaarden zijn en wat je maximaal mag verdienen om in aanmerking te komen voor de aanvraag vind je terug op de website van Gemeente Oosterhout.

Bekijk de voorwaarden

Ook voor andere vragen op het gebied van de digitale overheid kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek

  • Hoe vraag ik mijn DigiD aan?
  • Hoe vraag ik zorgtoeslag of huurtoeslag aan?
  • Hoe vraag ik mijn rijbewijs aan?
  • Hoe vraag ik een bijstandsuitkering aan?
Meer informatie

Ook interessant

Leer internetten

Leer internetten

Vind makkelijk en snel je weg op het internet, met een basiscursus om te leren internetten!