Apps voor kinderen

Het is best een uitdaging om voor je (klein)kind of leerling een goede app, voor de juiste leeftijd, te vinden. Een overzicht van de meest leerzame en leuke apps voor kinderen vind je hieronder!

Apps voor kinderen

Verschillende soorten apps voor kinderen

Tablets en telefoons: ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen weten op een steeds jongere leeftijd hoe ze om moeten gaan met mobiele apparaten. Logisch, want ze groeien er mee op. YouTube is één van de bekendste en meeste gebruikte app voor zowel volwassenen als kinderen. Er zijn echter enorm veel apps speciaal gemaakt voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan leuke games, maar er zijn ook tal van leerzame apps voor de allerkleinsten. Het aanbod is groot, dus we nemen je mee door een selectie van de beste apps voor kinderen.

Maak je tablet kindvriendelijk/veilig

Zorg dat jouw tablet veilig is voor je kind. Bescherm de tablet met een hoes en een screenprotector zodat hij niet kapot of beschadigd kan raken. Lees op de website van de Consumentenbond hoe je jouw tablet kindvriendelijk kunt instellen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat ze websites bezoeken die ze niet mogen zien en dat ze per ongeluk betaalde apps aanschaffen. 

Lees meer
1212

Educatieve apps voor kinderen

Educatieve apps voor kinderen zijn een leuke manier om je kinderen iets bij te leren. Dit kan zelfs al vanaf 0 jaar! De app iBabyButton is bijvoorbeeld geschikt om de allereerste woordjes te leren. Kinderboekenschrijfster en app-maker Rian Visser deelt meer educatieve apps voor kinderen. Leren lezen is nog nooit zo leuk geweest!

Daarnaast heeft meester Sander een selectie gemaakt met een top 10 van de beste kleuter apps. Deze top 10 is ook zeer geschikt als lesmateriaal voor leraren van de basisschool. Wil jij als ouder meer weten over hoe de avontuurlijke wereld van kindermedia eruit ziet? Bekijk dan de Kindermediagids. Ook dit document bevat veel educatieve apps, games en websites voor kinderen.
 

Apps voor school

Ook op scholen zijn tablets onmisbaar en daarom is er ook een groot aanbod apps voor scholen beschikbaar. Een bekende app is die van Juf Jannie, waar kinderen leren lezen en tellen. Je vindt een hele lijst met interessante, leerzame, apps op de websites hieronder.

Er zijn daarnaast meerdere mogelijkheden om het leesplezier en de leesmotivatie van kinderen te vergroten. Wil je meer weten wat Theek 5 kan betekenen voor het onderwijs en de kinderopvang? Neem dan contact met ons op.
 

Kinderspelletjes app: vrije tijd

Op de basisschool leren kinderen velen basisvaardigheden en kernvakken zoals taal en rekenen. Minstens zo belangrijk zijn competenties zoals samenwerken, creativiteit, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Het ontwikkelen van deze competenties is voor kinderen enorm leuk en daarom zijn er enorm veel apps voor kinderen die hierop inspelen. 

Kennisnet heeft 86 leuke apps voor kinderen op een verzameld en onderverdeeld per leeftijd: van 7 tot 12 jaar. Daarnaast heeft Cinekid Applab een selectie gemaakt van goede, spannende en innovatieve apps die perfect zijn voor kinderen. Bekijk ze hierboven!

Meer voor kinderen

Het ontwikkelplein voor kinderen

Het ontwikkelplein voor kinderen

Persoonlijke ontwikkeling voor kinderen.

Kinderen

Kinderen

Het aanbod voor onze jonge bezoekers.

Leren lezen met BoekStart

Leren lezen met BoekStart

Lees je kindje voor met de boekjes uit het gratis BoekStartkoffertje.