Welkom in Nederland

Bibliotheek Theek 5 helpt je graag op weg.

Op deze pagina lees je hoe we je kunnen helpen en van welke dienstverlening je gebruik kunt maken.

Welkom in Nederland

Het aanbod in de bibliotheken van Theek 5

Openingstijden  
Onze medewerkers staaan voor je klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Wij hebben 11 vestigingen. Kijk hier voor onze vestigingen en de openingstijden »

Gratis wifi  
In alle vestigingen van Theek 5 heb je gratis wifi tot je beschikking. Daarmee kun je met je eigen laptop, tablet of smartphone op internet.

Gratis werkplekken  
Bibliotheek Theek 5 biedt fijne werkplekken met alle nodige faciliteiten en informatie binnen handbereik. Maak gebruik van onze moderne faciliteiten. We bieden werkplekken in alle vestigingen (behalve in Lage Zwaluwe) inclusief en exclusief computers.

Gratis gebruik computers  
In alle Theek 5 vestigingen zijn publiekscomputers gratis beschikbaar. Iets opzoeken, printen? Ga je gang!

Kopieren, printen en scannen  
In al onze vestigingen is een kopieerappartaat aanwezig dat kan printen, scannen en kopiëren. Aan het printen en kopiëren zijn kosten verbonden.

Gratis lidmaatschap voor kinderen  
Van 0 tot 18 jaar is het lenen van jeugdboeken en -tijdschriften, e-books*, luisterboeken, puzzels, dvd's en strips helemaal gratis! Een lidmaatschap is ter plekke bij alle Theek 5-vestigingen aan te vragen.

* 10 E-books en 10 luisterboeken tegelijkertijd met een leentermijn van 3 weken

Boekstartkoffertje  
Kinderen van 0-2 jaar kunnen gratis het BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek. In het koffertje vind je twee leuke boekjes en handige informatie en tips om te beginnen met voorlezen. De boekjes in het koffertje veranderen ieder half jaar. Het koffertje is gratis op te halen bij alle Theek 5-vestigingen. 

Cyrillische collectie 
Wij hebben ook een uitgebreide Cyrillische collectie met 95 verschillende titels. De volledige collectie vind je bij Theek 5 Oosterhout, maar kan vanuit iedere Theek 5 vestiging en online gereserveerd worden. De gewenste boeken worden dan gratis naar jouw vestiging gebracht. 

Je vindt de cyrillische collectie in onze catalogus via de zoekterm ‘Oekraïense jeugdboeken’ en ‘Russische jeugdboeken’.

Bekijk de collectie

Nederlands leren

Praatpunten en Praathuis

Leer je Nederlands en wil je graag oefenen? Kom dan naar het Praatpunt of het Praathuis bij Theek 5! Praat gezellig met andere bezoekers over verschillende onderwerpen. Je wordt geholpen door taalvrijwilligers aan wie je ook al je vragen over de Nederlandse taal kunt stellen. Kom een kopje koffie of thee drinken en leer elkaar kennen.

Kinderen zijn ook welkom. Je hoeft je niet aan te melden.

977

Locaties en tijdstippen

Praatpunt Oosterhout
Activiteitencentrum Slotjes
Slotjesveld 15 Oosterhout, ruimte 8
Iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
Praathuis Gilze
Bibliotheek Theek 5 Gilze

Iedere donderdag van 13.00 tot 14.30 uur
Praathuis Rijen
Bibliotheek Theek 5 Rijen

Iedere vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur
Praatpunt Baarle
Bibliotheek Theek 5 Baarle

Iedere woensdag van 9.30 tot 11.30 uur
Praatpunt Raamsdonksveer
Bibliotheek Raamsdonksveer
Elke eerste donderdag van de maand 
van 10.00 tot 11.30 uur
Praatpunt Terheijden
Bibliotheek Terheijden

Iedere dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur

Prentenboeken in alle talen - Oekraïens

Luister in het Oekraïns naar audio-vertalingen van mooie prentenboeken. Deze vertalingen zijn met veel liefde gemaakt door vrijwilligers en worden door hen aan je voorgelezen. Iedereen kan de verhalen gratis luisteren via de website. Veel luisterplezier!

Op de website zijn ook lesideeën te vinden voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Naar de prentenboeken
Prentenboeken in alle talen - Oekraïens

Bestel boeken voor de jongste Oekraïense vluchtelingen

Met dank aan het Ukrainian Book Institute en een crowdfundingcampagne zijn er 20.000 kinderboeken in het Oekraïens gedrukt. Het gaat om vijf oorspronkelijk Oekraïense titels voor kinderen van ongeveer 3-8 jaar. De boeken zijn per set van vijf te bestellen.

Scholen en ziekenhuizen waar Oekraïense kinderen verblijven kunnen de boeken tegen kostprijs en verzendkosten bestellen. Gastgezinnen en opvangcentra betalen alleen verzendkosten.

Bestel via de website
Bestel boeken voor de jongste Oekraïense vluchtelingen