Digitaal sterk met cursussen van de bibliotheek

Ontdek het cursusaanbod van de bibliotheek om digitaal sterker te worden. Van beginnerscursussen tot cursussen voor mensen die al wat kennis van internet hebben. Ook organiseren we een gratis online bijeenkomst “Digitale schoonmaak mobiele telefoon en tablet” op 9 april. Bij welke sluit jij aan?

Direct aanmelden voor de online bijeenkomst Digitale Schoonmaak (gratis)
Digitaal sterk met cursussen van de bibliotheek

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Het gebruik van het internet is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom biedt de bibliotheek een aantal cursussen om digitaal sterker te worden. Ontdek het gehele cursusaanbod, van beginners tot gevorderden. Met onder andere op 9 april een gratis online bijeenkomst “Digitale schoonmaak mobiele telefoon en tablet”.

Leer internetten

Bij de bibliotheek leren we mensen met weinig of geen computerervaring hoe ze (veilig) kunnen internetten. Volg bijvoorbeeld één van de Klik en Tik-cursussen. Je leert hier met de basis van de computer en online middelen omgaan. Denk hierbij aan typen, zoeken op het internet, downloaden en over veiligheid en privacy. De lessen zijn te volgen in een groep (klassikaal) in de bibliotheek, zelfstandig met begeleiding van een medewerker of je kunt deze cursus ook zelf online volgen en oefenen. 

Digitaal sterker met vervolgcursussen

Leer het internet nog verder kennen met een vervolgcursussen bij de bibliotheek. Denk hierbij aan je online privacy, een digitale schoonmaak, werken met apps en smartphone. Heb je al een basiscursus Klik en Tik gevolgd of ken je de basis van het internet al, maar wil je je nog verder verdiepen? Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen. 

Gratis cursus Digitale Schoonmaak tablet of mobiele telefoon

Je tablet of mobiele telefoon goed onderhouden is belangrijk. Dan blijft je apparaat soepel en veilig werken en houd jij het overzicht. Wil je hier meer over weten? Volg de gratis online bijeenkomst “Digitale schoonmaak mobiele telefoon en tablet” op 9 april van 20:00 tot 21:00. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoeveel opslagruimte heb ik nog op mijn telefoon of tablet?
  • Ongebruikte programma's (apps) en bestanden verwijderen
  • Inzicht in de bestanden op je apparaat

Meer informatie en aanmelden

De cursussen vinden plaats op verschillende locaties en zijn meestal verdeeld over meerdere dagen en/of dagdelen. Voor de meeste cursussen wordt een kleine vergoeding gevraagd, deze staat vermeld bij de cursus. Wat inbegrepen is en wat je zelf dient mee te nemen staat ook per cursus vermeld. 

De gratis online bijeenkomst “Digitale schoonmaak mobiele telefoon en tablet” vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een mail met een link erin. Door hier op te klikken kun je meedoen aan de bijeenkomst. 

Je hoeft voor het volgen van de cursussen geen lid te zijn van de bibliotheek, maar het is wel nodig om je aan te melden. Kijk voor het cursusaanbod op de website.

 

Meer informatie en aanmelden Digitale Schoonmaak (gratis)