Creatieve en educatieve geesten gezocht

Word vrijwilliger bij de Verteltas in Dongen!

Creatieve en educatieve geesten gezocht

Vind jij het leuk om met ouders uit verschillende culturen te werken? Ben je sociaal en creatief in je denken en/of met je handen? Dan is dit een perfecte vacature voor jou!

Als vrijwilliger bij de Verteltas hou je overzicht en ondersteun je een groep ouders bij het maken van een Verteltas. Een Verteltas is een tas met een prentenboek en zelfgemaakte spelletjes die bij het boek passen. Door het maken van de tas worden ouders geprikkeld en geholpen om meer voor te lezen en spelletjes te doen met hun kind. Als de tas later uitgeleend wordt kunnen nog veel meer ouders en kinderen bereikt worden. Lees meer over de verteltasmethode op deze site.

Wat wordt er van je verwacht?
Je zet materialen klaar, helpt en begeleid de deelnemers die aan de tas gaan werken en zorgt voor een goede sfeer. Je zorgt dat de spellen goed uitgelegd worden door middel van heldere beschrijvingen. Je introduceert de tassen in de klas in samenwerking met docenten en verzorgt de uitleen. De taken liggen zowel op creatief, educatief als sociaal vlak. Samen met de andere vrijwilligers verdeel je de taken en werk je samen.

Hoe ziet dat eruit?
De activiteit vindt plaats op vrijdagochtend tussen 08:30 en 10:00 uur op OBS Westerkim in Dongen. Je komt in een team met 2 vrijwilligers. Je kunt elkaar afwisselen, dus je hoeft niet wekelijks te komen. Je wordt vrijwilliger bij Theek 5 en kunt rekenen op een gratis bibliotheekabonnement, zorgvuldige begeleiding en een goed vrijwilligersbeleid.

Solliciteer nu!
Bij vragen en interesse, neem contact op met Annika Hoogervorst van Theek 5 via 06-18519834 of a.hoogervorst@theek5.nl