Voorleeskampioen gemeente Drimmelen bekend

Negen kandidaten uit groep 7 en 8 uit de gemeente Drimmelen streden om de titel ‘voorleeskampioen’ bij het Dongemond college in Made. Uiteindelijk is Neva Pons uitgeroepen tot voorleeskampioen en mag zij de gemeente vertegenwoordigen tijdens de regionale finale in maart.

Voorleeskampioen gemeente Drimmelen bekend

Op 21 december was het eindelijk zover. Negen kandidaten uit groep 7 en 8 uit de gemeente Drimmelen streden om de titel ‘voorleeskampioen’ bij het Dongemond college in Made. Er werd ontzettend mooi voorgelezen uit klassiekers zoals ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl, maar ook nieuwe titels zoals ‘De jongen met de negen wensen’.  De jury had een moeilijke taak om uit deze diverse kandidaten een winnaar te kiezen.

Spannende ochtend

Na een spannende ochtend heeft de jury, bestaande uit Diana van Gorp, Jurgen Visser (wethouder onderwijs, jeurd en taal) en Sandra van Assen (docent Nederlands) zich terug getrokken en was het tijd voor wat ontspanning. Er werd gedanst en gezongen en de leeskampioenen mochten samen met hun leerkracht meedoen aan een quiz. Daarna volgde nog een stopdans-battle tussen de leerkrachten. 

Na het juryberaad was er een speciale gast om de winnaar bekend te maken; burgemeester Boy Scholtze.  Er zaten erg goede kandidaten tussen, maar vooral van Neva Pons was de jury erg onder de indruk. Ze las voor uit het indrukwekkende boek ‘Blauwe plekken’ van Anke de Vries. Neva zorgde ervoor dat de zaal muisstil was en de jury was geroerd. 

Voorleeskampioen gemeente Drimmelen

Neva Pons van basisschool de Grienden mag zich voorleeskampioen van de gemeente Drimmelen noemen! Zij zal de gemeente Drimmelen vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op 2 maart. Alle andere kandidaten eindigden op de tweede plaats. De bibliotheek feliciteert Neva Pons van harte!