Vacature Medewerker Projecten & Activiteiten (gezin) (10-14 uur) Oosterhout

Word jij blij van mensen verder helpen met hele diverse vragen?  Vind jij (voor)lezen belangrijk? Heb je veel affiniteit met de basisvaardigheden Taal & Digitaal? Organiseer jij graag activiteiten? Ben jij graag de spin in het web? Ontwikkel je graag ideeën uit? Spreekt dit je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature Medewerker Projecten & Activiteiten (gezin) (10-14 uur) Oosterhout

Hoe ziet jouw week eruit bij Theek 5?

Jouw dag begint met een online overleg met jouw collega’s om samen te brainstormen over een programma wat ontwikkelt kan worden met als doel de thuis (voor)leescultuur te versterken. Het programma moet educatief, maar vooral het leesplezier van ouder en kind bevorderen.

Na het overleg, en met een hoofd vol ideeën, rijd je naar een van de activiteitencentrum waar jij samen met een mediacoach een demonstratie geeft van de mogelijkheden van het thuis 3D printen. De kinderen, maar vooral de vaders hangen aan jouw lippen. Waarbij je hen meeneemt in de wereld van programmeren.

Na deze demonstratie heb je even een lunchpauze waarna je samen met een drietal taalvrijwilligers de tafels, koffie en thee klaarzet om het wekelijks praatpunt voor te bereiden. Deze middag is het praatpunt extra goed bezocht, er zijn 27 deelnemers die allemaal hun best gaan doen om, onder leiding van de taalvrijwilligers, samen de Nederlandse taal beter leren te spreken.

In de middag verzorg jij het spreekuur Digi-Taalhuis waar je 2 inwoners spreekt – een verwijs je door naar een taalcursus bij Curio (ROC) en de andere adviseer je om zich aan te melden voor de cursus ‘omgaan met je DIgiD’.

De verdere middag werk je op kantoor of vanuit huis en bereid je het volgende Mamacafé, een Minitheek voor. Voor het mamacafé maak je een advertentie en lever je een tekst aan die de kinderdagverblijven opnemen in hun nieuwsbrief. Voor de Minitheek ga je samen met jouw collega op zoek naar een leuke gastspreker die ouder en kind op een inspirerende manier kan informeren over opvoedkundige vraagstukken.

De dag sluit je af als organisator en gastvrouw van een informatieve bijeenkomst over het belang van taalontwikkeling van hun lezen. Je heet alle ouders en leerkrachten welkom en biedt ze een lekker bakje koffie aan. Als iedereen zit en vol verwachting jouw kant opkijkt, open jij de avond met een korte presentatie waarna jij het stokje overdraagt aan de gastspreker. Tijdens de pauze maak je een praatje met een bezorgde ouder en nodig je haar uit om de volgende dag naar het spreekuur te gaan van de BoekstartCoach en geeft aan dat jouw collega haar kan helpen en adviseren bij al haar vragen over de leesontwikkeling van haar zoontje.

Elke dag sluit je jouw werkdag moe, maar voldaan en met een glimlach af. 

Pas jij bij ons?

Ondernemend, daadkrachtig, innoverend en nieuwsgierig passen bij deze functie. Verbindend, creatief en zelfverzekerd zijn onze kernwaarden. Inclusiviteit en divers willen we zijn. Wij zijn de bibliotheek van, voor en met elkaar. Samen leven gaat beter en plezieriger als iedereen meedoet en zich betrokken voelt.

Theek 5 ziet het als haar opdracht om mensen te inspireren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en talenten. Taal, in de ruimste betekenis van het woord, zien wij daarbij als de sleutel. Meer info over Theek 5 vind je op www.theek5.nl.

Even praktisch:

  • Bruto maandsalaris: tussen € 2.433 en € 3.226 per maand (o.b.v. 36 uur) conform CAO
  • Locatie: Oosterhout  
  • Aantal uur: 10 tot 14 uur 
  • Werktijden worden in overleg vastgesteld
  • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime), pensioen: middelloonregeling, voldoende opleidingsmogelijkheden 

Nieuwsgierig?

Kom gerust langs en stel je vragen aan onze medewerkers! Ze vertellen je graag meer over de waardevolle rol die jij kunt vervullen. Je kunt ook contact opnemen met Wanda Moelands (regiomanager) via w.moelands@theek5.nl of ons algemene telefoonnummer (085) 744 10 52. 

Wil jij bij ons komen werken?

Solliciteer vóór 6 maart 2023 via solliciteren@theek5.nl met je CV en motivatie. Op woensdag 8 maart vinden de eerste gesprekken plaats, waarna op vrijdag 10 maart eventueel jouw tweede gesprek plaatsvindt. Hou je deze dagen vrij?
 

Op deze vacature is ons privacyregelement voor sollicitanten van toepassing.

Solliciteer op deze vacature