Vacature leesmediaconsulent (12-32 uur)

 

Word jij blij van het overbrengen van leesplezier en mediawijsheid aan kinderen en volwassenen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature leesmediaconsulent (12-32 uur)

Word jij blij van het overbrengen van leesplezier en mediawijsheid aan kinderen en volwassenen? Help jij leerkrachten graag bij het vormgeven van leesbevordering en digitale geletterdheid op scholen? En wil jij werken in een betekenisvolle, maatschappelijk en educatieve omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Hoe ziet jouw week eruit bij Theek 5?   

Doordat we bij Theek 5 een professionaliseringsslag maken in de dienstverlening aan het onderwijs zijn we op zoek naar versterking voor het team van Leesmediaconsulenten. Als Leesmediaconsulent ben je verantwoordelijk voor de introductie, afname en uitvoering van producten en diensten bij de onderwijspartners en af en toe ook in de vestigingen in jouw werkgebied. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een boekenkring of het geven van een leesbevorderingstraining voor een groep leerkrachten. Je richt je dus vooral op leesbevordering én digitale geletterdheid. Je maakt deel uit van het Theek 5 brede team van Leesmediaconsulenten bij Theek 5. 

Je werkweek ziet er afwisselend uit. Je verzorgt een training voor leerkrachten, geeft invulling aan een groepsbezoek, spart met een collega consulent, neemt deel aan een teamoverleg en maakt themacollecties. Geen dag is hetzelfde! Wanneer je je werkdag afsluit overheerst een warm en voldaan gevoel, omdat jij er samen met je collega’s aan hebt bijgedragen dat kinderen meer plezier hebben in lezen en het omgaan met media, leerkrachten zijn geïnspireerd, je een stap hebt gezet in de ontwikkeling van een nieuw product en je hebt medewerkers, ouders en kinderen nog beter weten te enthousiasmeren. 

We zoeken meerdere Leesmediaconsulenten, die met ons gaan bouwen aan bovenstaande professionalisering in het onderwijs. Met de geselecteerde kandidaten zullen we in overleg gaan kijken naar het werkgebied, de locaties en het aantal uren. Een bepaald tijdscontract van 12 uur, maar ook van 32 uur (en alles daartussen) behoort tot de mogelijkheden. Geef in je motivatiebrief daarom je beschikbaarheid aan. 

 

Pas jij bij ons?  

Taal, digitaal en affiniteit met/ervaring in het onderwijs passen bij deze functie. Verbindend, creatief en zelfverzekerd zijn onze kernwaarden. Inclusief en divers willen we zijn. Wij zijn de bibliotheek van, voor en met elkaar.  Meer info over Theek 5 vind je op www.theek5.nl  

 

Even praktisch: 

  • Bruto maandsalaris: tussen € 2.433 en € 3.226 per maand (o.b.v. 36 uur) conform schaal 7 van de CAO openbare Bibliotheken 
  • Waar: Werkgebied Theek 5, exacte verdeling van locaties moet nog plaats vinden.  
  • Aantal uur: In overleg 
  • Werktijden in overleg: verdeeld over meerdere dagen en voornamelijk overdag en af en toe in de avond 
  • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime), pensioen: middelloonregeling, opleidingsmogelijkheden en mogelijkheid tot hybride werken
  • Het werkgebied is groot, dus is beschikken over een rijbewijs en een auto noodzakelijk 

 

Nieuwsgierig?  

Neem contact op met Liesbeth Blommaert (specialist jeugd 4-12 jaar) via l.blommaert@theek5.nl of 06-21701554 of met Martijn Beerens (programmamanager) via m.beerens@theek5.nl of 06-40932086.  

 

Wil jij bij ons komen werken? 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang. Solliciteer uiterlijk 17 juni 2022 via solliciteren@theek5.nl en stuur je motivatie en CV mee. De eerste gesprekken staan gepland op 22 juni.