Word jij blij van leerkrachten, ouders, vrijwilligers én kinderen te enthousiasmeren  om het lezen en het gebruik van nieuwe media te bevorderen? Dan hebben wij de baan voor jou!

 

Leesmediaconsulent (8 uur)

Werkgebied: geheel Theek 5 werkgebied

 

Wat ga je doen?

Als leesmediaconsulent ben jij een van onze vertegenwoordigers van Theek 5 binnen de (basis)school en andere educatieve instellingen.

  • Je introduceert de producten en diensten leesbevordering en digitale geletterdheid bij onderwijspartners;
  • Je bent partner op het gebied van lees- en taalbevordering en mediawijsheid;
  • Je biedt proactief advies en ondersteuning en je verzorgt inspirerende lessen en didactische presentaties aan groepen leerlingen op school en in de bibliotheek;
  • Je werkt samen met professionals aan het leesplezier, de taalontwikkeling en de mediawijsheid van kinderen en volwassenen.

 

Herken jij jezelf?

  • Door jouw kennis en ervaring met projectmatig werken ben je goed in staat om voor diverse activiteiten het overzicht te bewaken en zaken af te ronden, in een tevens flexibele en veranderende omgeving.
  • Je bent empathisch, enthousiast en creatief en je krijgt mensen mee door jouw coachende vaardigheden en pro-actieve houding.
  • Het is een grote pré wanneer je beschikt over de opleiding tot leesconsulent/mediacoach (of bereid bent deze te volgen).
  • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding (bv pedagogiek of vergelijkbaar) en aantoonbaar affiniteit met het onderwijs.
  • Jij beschikt over eigen vervoer om diverse scholen te bezoeken.

 

Ons aanbod:

Wij bieden een betekenisvolle werkomgeving met enthousiaste professionals, die vanuit hun eigen discipline een verbinding zoeken met de doelgroep. Een veelzijdige, zelfstandige functie met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een enerverende werkomgeving waarbij je samen met het onderwijs vorm kunt geven aan leesbevordering en digitale geletterdheid in de school. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een salaris op basis van schaal 7 van de cao Openbare Bibliotheken. De aanstelling is tijdelijk tot 31 juli 2022. Afhankelijk van de ontwikkelingen is verlenging mogelijk. 

 

In dienst bij Theek 5

Theek 5 is een openbare bibliotheekorganisatie met 11 vestigingen in 6 gemeenten. Het werkgebied telt ruim 164.000 inwoners. Samen leven gaat beter en plezieriger als iedereen meedoet en zich betrokken voelt.Theek 5 ziet het als haar opdracht om mensen te inspireren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en talenten. Taal, in de ruimste betekenis van het woord, zien wij daarbij als de sleutel. Theek 5 is dé organisatie om het verschil te maken, samen met inwoners en partners. Wij zijn de bibliotheek van, voor en met elkaar.

Bijzonderheden:

Meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Liesbeth Blommaert, specialist jeugd 4-12 jaar, via l.blommaert@theek5.nl

Interesse?

Mail jouw motivatie en cv vóór 26 november naar solliciteren@theek5.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op 1 december. Houd deze datum s.v.p. daarom alvast vrij in je agenda.  

Voor de volledigheid vermelden we dat Theek 5 een diverse en inclusieve organisatie wil zijn, waar iedereen zich thuis voelt. Divers samengestelde teams waar iedereen er toe doet, maken ons effectiever, creatiever en zorgen voor betere dienstverlening. Onze doelgroep is immers ook divers. Daarnaast vinden we het belangrijk een afspiegeling te zijn van de samenleving. Iedereen is daarom welkom te solliciteren.

Op deze vacature is ons privacyreglement voor sollicitanten van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.