Theek 5 rijen is vanaf 21 juni weer geopend. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de verbouwing van de Boodschap en de bibliotheek. Streven is om eind september/begin oktober de 'nieuwe' Boodschap met daarin de bibliotheek te heropenen. Door de open verbinding die nu al is gecreëerd, is Theek 5 alleen bereikbaar via de hoofdingang van de Boodschap aan de Nassaulaan 62-64. De voormalige ingang aan het A. Adriaansenpad 1 is niet meer open. Alle vestigingen van Theek 5 zijn nu weer open en daar worden wij heel gelukkig van. Speciaal voor onze leden en bezoekers organiseren wij op 13 juli een spectaculaire voorstelling met o.a. een Masterclass Geluk van Guido Weijers. Daarnaast zijn er nog andere leuke openingsacties.

Er is al veel werk verzet. Zo zijn de toiletten en de vloer vernieuwd, de muren geschilderd en is er een nieuw plafond met verlichting. De basis is al heel fris en licht! Het huidige meubilair is verplaatst naar de voorzijde van het gebouw, zodat de aannemer de achterzijde kan aanpakken. Als dat klaar is komt het nieuwe meubilair en gaan we alles definitief inrichten. Vanaf 21 juni ben je weer welkom bij Theek 5. De openingstijden zijn dan als volgt: maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Openingsacties.
Op 13 juli organiseren wij voor onze leden en bezoekers een spectaculaire voorstelling. Naast de Masterclass Geluk is er een voorprogramma dat ingevuld wordt met optredens van lokale talenten die o.a. zingen, een gedicht voordragen of voorlezen. De gratis voorstelling vindt plaats via een livestream van 19.30 tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.theek5.nl.

Wil jij ook deze spectaculaire voorstelling zien, maar nog geen lid of bezoeker van Theek 5? Haal dan je toegangskaart op bij een vestiging van Theek 5.

Ook voor onze kleine bezoekers hebben wij iets leuks. Voor ieder kindje van 0-2 jaar staat een gratis BoekStartkoffertje te wachten bij de bibliotheek. Hierin zitten o.a. twee hele leuke boekjes. Kom langs bij een van onze vestigingen en haal je koffertje op. We maken je kindje dan meteen gratis lid, laten je de bibliotheek zien en vertellen je alles over onze collectie en activiteiten. Haal je je koffertje in juni op, dan krijg je van ons nog een extra cadeautje. Voor onze bezoekers tot en met 12 jaar staat er een grabbelton (op=op) bij de vestigingen. Kom je op bezoek, dan ga je met een leuk cadeautje de deur weer uit.

Informatiepunt Digitale Overheid
Op 28 mei is bij Theek 5 Rijen het Informatiepunt Digitale Overheid geopend. Je kunt bij het Informatiepunt terecht met al je vragen over de overheid. Bijvoorbeeld over zaken zoals DigiD, huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. 

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs tijdens onze openingsuren. Wij denken met je mee, helpen je met het vinden van informatie op internet en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is er voor iedereen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis!