Tech Doe Dag Raamsdonksveer

Zaterdag 6 november
van 12.30 tot 17.00 uur

Een middag vol techniek, proefjes en creativiteit.
Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Meld je hier aan voor de workshops
Tech Doe Dag Raamsdonksveer

Spectaculaire openingsact en leuke activiteiten

Laat je wegblazen door Mad Science! De professor neemt je mee in een wervelende show met een knallende schuimpartij.  Doorzichtige stoffen krijgen een kleur, water laten we verdwijnen en opeens verschijnt er een geest uit een fles. Tot slot zie je een vlammende afsluiting.

12.30 tot 12.50 uur  |  Inloop  |  Alle leeftijden  | Gratis

888

Gratis activiteiten op vrije inloop

Na de openingsact kun je heel de middag (van 13.00 tot 17.00 uur) meedoen aan leuke activiteiten. Bezoek de Duurzame Ontdekbus, maak je eigen VR-bril of leer muziek mixen als een DJ. Daarnaast kun je ook nog een prijs winnen in het Fortnite-event of met de Van Pet naar Pret challenge.

 

Ontdekbus

Ontdekken, proefjes, zelf dingen maken en aan de slag met techniek? Dat doe je in de Duurzame Ontdekbus. Wel 30 verschillende proefjes en experimenten, zoals aardappelplastic maken, recycle-proefjes, waterraketten schieten of een insectenlolly maken.

Maak je eigen VR-bril

Met je smartphone (of die van je ouders) maak je een vr-bril van hout. Figuurzagen, bouwen en versieren. Gil mee tijdens een rit in de achtbaan. Ondertussen leer je meer over 3D en virtual reality.

Muziek mixen als een DJ

Muziekschool Raamsdonksveer laat zien hoe makkelijk je zelf liedjes kunt maken door gebruik te maken van een computer en wat simpele apparaten. Kom gerust even langs, dan kun je ervaren hoe eenvoudig het is om zelf de gaafste remixen te maken. Je zult zien dat je minder nodig hebt dan je zou denken, maar het resultaat is geweldig!

Van Pet naar Pret - challenge

Je gaat lekker hard trappen op een fiets waarbij de afval plastic flessen gerecycled worden. De ultieme combi van sporten, duurzaamheid en plezier. We organiseren een challenge wie zoveel mogelijk gram petflesjes kan versnipperen. Voor de topper hebben we natuurlijk een leuk prijsje.

Fortnite-event

Show je skills tijdens de Fortnite-wedstrijd van Mars Game Events en win de beker! Een potje duurt 2 tot 20 minuten. Hoe lang blijf jij onverslagen? Prijsuitreiking aan het eind van de dag.

Meld je aan voor diverse workshops

Er zijn verder ook allerlei workshops waar je aan mee kunt doen. Hiervoor moet je je wel aanmelden. De plaasten zijn beperkt, dus wees er op tijd bij!

Kosten per workshop: € 3,50
 

Workshop Tijd voor Slijm (Mad Science)

Ontdek het geheime recept van slijm met een chemisch experiment. Lekker kliederen met slijmslierten.
13.00 tot 14.00 uur  |  6 t/m 9 jaar

De razende robotkrab

Maak een echte robotkrab die over de tafel kruipt. Hij detecteert zelf de randen en maakt snelle bochten zodat hij niet valt. Neem hem mee naar huis zodat je je ouders/vrienden lekker kunt laten schrikken!
13.00 tot 14.00 uur  |  8 t/m 12 jaar  

Maak je eigen deurmatverklikker

Zelf aan de slag met techniek! Je maakt met snoertjes, batterijen en een striptang een verklikker voor thuis. Nu hoor je je moeder altijd aankomen!
14.30 tot 15.30 uur  |  8 t/m 12 jaar

Maak je eigen reactiebaan

Maak een verrassende reactiebaan met verschillende materialen. Hout, plastic, dominostenen en hijskranen. Spanning en sensatie, want loopt het goed af?
13.00 tot 14.30 uur en 14.45 tot 16.15 uur  |  6 t/m 12 jaar

Bouw een Byor-robot!

Bouw een zelfbedachte robot die echt werkt! Je gebruikt gerecyclede materialen, zoals oud papier, oude verpakkingen en verschillende knutsel­materialen. Met de elektronische onderdelen van de BYOR-kit upgrade je jouw creatie binnen no-time naar een echt inter­actieve robot! Er zijn verschillende motortjes, lampjes en buzzers om je robot tot leven te wekken. (De BYOR-kit blijft in de bieb.)
13.00 tot 14.00 uur en 14.15 tot 15.15 uur  |  6 t/m 12 jaar

Workshop Ruimtereis (Mad Science)

Om in de ruimte te komen is heel veel power nodig. Leer meer over reizen in de ruimte, stuwkracht en raketmotoren. Tot slot lanceren we een modelraket.
15.45 tot 16.45 uur  |  8 t/m 12 jaar 

Driedubbel funstation (Mad Science) GRATIS

Funstation Droogijs – Ontdek spectaculaire effecten van droogijs.
14.15 tot 14.35 uur  |  6 t/m 12 jaar  

Funstation Putty kneedbal – Lekker kneden.
14.35 tot 14.55 uur  |  6 t/m 12 jaar  

Funstation Uitbarstende vulkaan
14.55 tot 15.15 uur  |   6 t/m 12 jaar 

Lego we do – bouwen en programmeren met Milo de robot

Wek je Lego robot tot leven! Bouw samen een coole robot met verschil­lende sensoren, leer hoe je ‘m kunt programmeren met de iPad en laat je robot toffe kunstjes doen!
15.45 tot 16.45 uur  |  7 t/m 12 jaar

Meld je hier aan voor de workshops