Kom samen genieten van poppentheatervoorstelling ‘De droom van de Koning’. Op 24 maart in de nieuwe theaterzaal bij de bibliotheek in Made. Een voorstelling voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun begeleiders.

2982

De voorstelling ‘DE DROOM VAN DE KONING’ vindt plaats in de theaterzaal bij onze nieuwe bibliotheek in De Bernardus in Made. Het is een voorstelling voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders of begeleiders. Laat je meevoeren met de droom van de koning op deze prachtige sfeervolle locatie!

Het verhaal

De voorstelling gaat over het verhaal van Koning Craquelé. Koning Craquelé is oud. Hij is bijna 100 jaar. En nog iedere dag gaat hij boven op zijn kasteel staan en zwaait naar het volk. Maar iedere dag zwaaien, lintjes doorknippen, handjes schudden en rijtoertjes maken in een gouden koets gaat na zoveel jaar wel vervelen. Eigenlijk wil hij geen Koning meer zijn. Op een dag heeft hij een droom waarin hij geen Koning meer is. Maar wat hij dan wel is, dat weet hij niet meer als hij wakker wordt. Iedereen in het kasteel probeert de Koning te helpen, maar niemand weet hoe. Uiteindelijk besluit Koning Craquelé om zelf op zoek te gaan. Voor de allereerste keer de wijde wereld in, op zoek naar wat hij wil worden!

De droom van de Koning 

Het verhaal in deze voorstelling gaat over de Koning die droomt dat hij geen Koning meer is. Hij vraagt zich af wat hij nog is wanneer hij geen Koning meer zou zijn. Vanuit deze vraag gaat de Koning op zoek. Eerst binnen zijn kasteel, maar als iedereen op het kasteel eropuit is om zelf Koning te worden, ontvlucht hij het kasteel. Door de bossen, over het water, naar de hoge bergen met de eeuwige sneeuw. Op zijn reis maakt hij avonturen mee waarin hij zijn hermelijnen mantel en kroon verliest. En daarboven op de top van de berg komt hij erachter dat hij zonder kroon en hermelijnen mantel gewoon zichzelf kan zijn. 

De poppentheatervoorstelling 'De droom van de Koning’ sluit aan bij de manier waarop kinderen de wereld beleven. Ze worden meegenomen in een verhaal met thema’s als: dromen, verlangens, op reis, Koning, vrijheid, worden wat je wil, ouderdom, loyaliteit en filosofie. 

Meer informatie & aanmelden

Aanmelden voor het poppentheater kan tegen een kleine onkostenvergoeding van € 3,50 en is i.v.m. een beperkt aantal plaatsen verplicht. Laat je meenemen in dit prachtige verhaal in de sfeervolle omgeving van het nieuwe theater van Made bij de Bernarduskerk! 

Meer informatie of aanmelden via: www.theek5.nl/activiteiten of in de bibliotheek. Kom langs en geniet van mooie momenten bij Theek 5!

 

Aanmelden voor deze voorstelling