Proefjes voor kinderen bij het Ontdeklab

Kom naar het Ontdeklab bij Theek 5! Ga aan de slag met verrassende proefjes voor kinderen, interessante onderzoekjes en techniek. Elke maand een nieuwe activiteit! 

Proefjes voor kinderen bij het Ontdeklab

Welkom in ons Ontdeklab

Bij ons Ontdeklab duiken we in de interessante wereld van techniek en wetenschap voor kinderen. Aan de hand van leuke proefjes, gave onderzoeken en bijzondere dingen gaan we samen dingen bouwen en ontdekken. Ieder maand hebben we een nieuw thema. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met lichtgevende monsters, het maken van virtual reality brillen en robots én met zonne-energie.

Het Ontdeklab wordt georganiseerd van oktober tot en met april in onze vestigingen in Baarle, Raamsdonksveer en Dongen. Kom jij ook? 

Bekijk de agenda van het Ontdeklab en doe mee met de leukste proefjes voor kinderen! 

Bekijk de agenda en reserveer jouw plek

Ontdekboxen

In onze vestigingen in Baarle en Rijen kun je ook aan de slag met onze Ontdekboxen. Leer meer over techniek en wetenschap voor kinderen door zelf aan de slag te gaan met leuke projecten! Je leent de box voor thuis of je gaat ze ontdekken de bibliotheek. 

Proefjes met kinderen

Voor ons Ontdeklab zijn verschillende materialen beschikbaar. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met splitpennen en stroomdraad, verschillende soorten motoren en zelfs 3D-printers. We kunnen ons voorstellen dat je deze spullen niet zomaar in huis hebt, maar dat betekent niet dat je thuis geen proefjes met kinderen kunt doen. Een klassiek proefje om thuis uit te voeren is bijvoorbeeld de Cola fles met Mentossnoepjes. Doe je de Mentos in de Cola fles? Dan ontstaat er een heuse Colafontein. Gaaf!
 

Ontdeklab vrijwilliger worden?

Lijkt het jou leuk om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met wetenschap en techniek in de bibliotheek? Dan is vrijwilliger worden in ons Ontdeklab echt iets voor jou! Je levert ideeën aan, je verzamelt het benodigde materiaal en begeleidt uiteindelijk de leukste proefjes met kinderen.