Nieuwe LEES-app voor jongeren

Met de LEES-app krijg je als vmbo-leerling of mbo-student een jaar lang gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor jou zijn geselecteerd. 

Voor gebruik van deze app hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek.

Nieuwe LEES-app voor jongeren

Ik houd niet van boeken, maar ik LEES wel

Je scrollt door TikTok, luistert muziek via Spotify, kijkt series en films op Netflix, HBO Max, Amazon Prime, en Disney+, maar je leest geen boeken.

Als je boeken niks vindt, dan is LEES iets voor jou. LEES is een selectie van 100 boeken, die aansluit op de dingen en mensen die je toch al leuk vindt. LEES is het nieuwe lezen: je leest óf luistert vanaf je telefoon.

2774

Download de gratis app

LEES maakt je leven op school makkelijker, want je vindt er boeken uit je leeslijst als luisterboek. De LEES-app is gratis, en is gewoon te downloaden in de App Store. Dus…

LEES weinig, lees veel, lees iets,
LEES over draken, Drake, romcoms of horror,
LEES wat Ome Omar, Nina Tokaya, of Sidney Dunk lezen,
LEES over drugs, seks, liefde, avonturen, de geschiedenis of de toekomst,
LEES vooral wat je moeder niet leest,
LEES ook als je denkt dat het niet je ding is.
 

100 e-books en luisterboeken

Met de gratis LEES-app heb je toegang tot 100 e-books en luisterboeken. Maak heel eenvoudig een account aan met een e-mailadres en wachtwoord. Een lidmaatschap bij de bieb is niet nodig.

De titels in de LEES-app zijn speciaal voor jou samengesteld. Liefde, spanning, fantasy, sport, Billie Eilish; er is voor iedereen wat te vinden in de LEES-app!

Dit krijg je:

  • 100 e-books en luisterboeken
  • Lees en luister direct in de app
  • Tips & inspiratie in de app
  • Eenvoudig account aanmaken


De LEES-app is een initiatief van de Bibliotheek om jongeren in aanraking te laten komen met digitaal lezen. In verband met leenrechten betreft het een pilot van een jaar. De pilot loopt tot september 2024.

2775

Online Bibliotheek

Ben je lid van de bibliotheek? Dan mag je natuurlijk ook gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden in de online Bibliotheek. Ook kun je digitale tijdschriften lezen.

Naar de online Bibliotheek