Lezing ‘Wie niet leest is gek’ voor leerkrachten groot succes

Hoe maak je booklovers van bookhaters? Dat en meer kwam op inspirerende en humoristische manier voorbij op 22 november in de lezing ‘Wie niet leest is gek’ van Naomi Smits. 

Lezing ‘Wie niet leest is gek’ voor leerkrachten groot succes

Wat doe je in hemelsnaam voor de klas als je niet van lezen houdt? Dat is iets wat Naomi Smits zich regelmatig afvraagt. Tijdens de inspirerende lezing ‘Wie niet leest is gek’ op 22 november in een bomvol theater, vertelde ze over haar eigen ervaringen en deelde ze haar liefde voor boeken en lezen.

Tips en vragen

Tijdens de lezing gaf Naomi antwoord op prangende vragen, zoals: Hoe maak je van leeshaters nou echte booklovers? Hoe zet je kinderboeken in de les in (en laat je de methode lekker links liggen)? Wat zijn dé tips om met de hele klas samen hetzelfde boek te lezen? De aanwezige leerkrachten, schoolleiders, IB’ers, leesconsulenten, studenten én ouders hingen aan haar lippen.  

Lezende leerkracht

Er werd vooral op een humoristische manier met pakkende voorbeelden gesproken over de belangrijke rol die een lezende leerkracht vervult. En hoe deze leerlingen aan het lezen kan krijgen én houden. Er was aandacht voor doorgaande lijnen op school en het kritisch bekijken van methodes en toetsen. Hoe je werkt met kinderboeken en rijke teksten. En hoe je niet-lezende collega’s in het onderwijs enthousiast maakt. Natuurlijk konden ook de allermooiste kinderboeken van Naomi’s eigen lezende leerlingen niet ontbreken. Want, zo was de conclusie na afloop, lezen is het allerbelangrijkste vak dat er is!

2850

Geslaagde avond

Na afloop van de lezing was er de mogelijkheid om kinderboeken aan te schaffen. Ook het boek van Naomi ‘Wie niet leest is gek’ was te koop en kon gelijk gesigneerd worden. Met ruim 100 bezoekers kan gesproken worden over een zeer geslaagde avond. Zowel collega's van Theek5 als leerkrachten en opvoeders zijn geïnspireerd en enthousiast naar huis gegaan.