Juni: de maand van de AI (artificiële intelligentie)

Ook dit jaar is juni uitgeroepen tot de maand van de AI en ontdek je onder andere bij de bibliotheek wat er allemaal al aan informatie is over AI en wat je er nog over kunt leren! 

Juni: de maand van de AI (artificiële intelligentie)
Artificial Intelligence of in het Nederlands kunstmatige intelligentie is een verzamelbegrip voor de verschillende nieuwe technologieën die steeds meer gaan nabootsen wat wij als mens kunnen. Zonder dat je het weet heb je misschien al wel dagelijks te maken met AI. Ontdek wat de bibliotheek voor jou kan betekenen op gebied van deze ontwikkelingen.

AI bij de bibliotheek

Ons digitaal aanbod en informatie over artificiële intelligentie (AI) is nog volop in ontwikkeling. Denk hierbij aan:

Ontwikkeling AI

AI is in een korte tijd enorm populair geworden. Na de komst van ChatGPT waren er binnen twee maanden zo'n 100 miljoen actieve gebruikers op dat platform. En de ontwikkeling gaat enorm snel. Toch is AI al best lang in ons midden. AI helpt ons al op veel gebieden, denk bijvoorbeeld aan een chatbox online die snel antwoord kan geven op vragen. Of de autocorrectie in teksten op je telefoon of computer. In de begintijd waren afbeeldingen gemaakt met AI nog niet heel geloofwaardig. Denk aan handen met zes vingers. Tegenwoordig zijn de afbeeldingen bijna niet meer te onderscheiden van 'echt'. En wordt ons leven er ook daadwerkelijk makkelijker op? Kunnen we de realiteit nog onderscheiden van het kunstmatige? 

Kennis over AI is daarom ook steeds belangrijker. Om te kunnen omgaan met nieuwe technologie en omdat veel mensen zich afvragen hoe ze bij kunnen blijven met de snelle ontwikkelingen. 

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het verbeteren van je digitale vaardigheden? Kijk dan eens bij Digitaal of loop binnen bij de bibliotheek waar ze je kunnen doorverwijzen.