Het inloggen bij Mijn toeslagen en de app Kinderopvangtoeslag gaat veranderen. Het is vanaf 1 januari 2024 niet meer mogelijk om in te loggen met alleen je DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt dan alleen nog inloggen met de DigiD-app of met een sms-controle. Dat betekent dat je altijd je telefoon nodig hebt bij het inloggen op Mijn toeslagen. Omdat je een extra apparaat (namelijk je telefoon) nodig hebt bij het inloggen is deze manier van inloggen veiliger dan alleen met gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je geen mobiele telefoon, maar alleen een vaste telefoon? Geen zorgen. Ook met een vaste telefoon kun je inloggen met (gesproken) sms-controle.

Het Informatiepunt Digitale Overheid helpt

Heb je nog geen DigiD-app of sms-controle en vind je het lastig om de DigiD-app te downloaden of de sms-controle zelf in te stellen? Kom dan naar de spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Hier beantwoorden we je vragen over Mijn toeslagen, de app Kinderopvangtoeslag en DigiD. En helpen we je bij het downloaden van de DigiD app of het instellen van de sms-code.

Gratis spreekuur bij jou in de buurt

Voor deze en andere vragen over de digitale overheid ga je naar het informatiepunt digitale overheid bij jou in de buurt. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb en een afspraak maken is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden van de bibliotheek en tijdens de speciale spreekuren. Meer informatie vind je op www.theek5.nl/ido

Meer informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid
2867