"Ik wil dat je hier rijker weggaat."

Paul Adels leidt al vijf jaar met veel plezier onze bibliotheekorganisatie: ‘Ik wil dat je hier altijd rijker weggaat’. Paul blikt terug op vijf jaar van enthousiast leiderschap. Met een focus op verrijking van bezoekers, waarbij taal de sleutel is, benadrukt hij het belang van een positieve ervaring bij het verlaten van de bibliotheek.

 

Lees het gehele artikel in BN De Stem
"Ik wil dat je hier rijker weggaat."

Paul Adels leidt al vijf jaar met veel lol Theek 5

OOSTERHOUT - Theek 5-directeur Paul Adels had als opvolger van Theo Peeters grote schoenen te vullen. Na vijf jaar concludeert hij: de bibliotheekorganisatie past hem als een jas. ‘Ik zeg weleens gekscherend: dit voelt als een betaalde hobby.’

,,Taal is de sleutel om deel te kunnen nemen aan de wereld om je heen. Laaggeletterdheid is een maatschappelijk vraagstuk. Wij lossen dat niet alleen op, dat moet samen gebeuren. Wat ik zorgelijk vind is dat de jongere generatie qua leesplezier en begrijpend lezen sterk achteruit gaat. Ik ben ambassadeur van alles wat staat voor kansengelijkheid. En ik zie dat de kloof groter wordt. Tussen mensen die kennen en kunnen. En mensen die níet kennen en kunnen. In ons rijke land zou dat anno 2024 niet moeten mogen.”

BN De Stem interviewde Paul tijdens de Tech Doe Dag bij Theek 5 Oosterhout. Lees het hele interview hier terug.

auteur: Ralph van Wolffelaar/ BN De Stem
fotografie: Johan Wouters/Pix4Profs

3095