Hulp bij de energiebesparingssubsidie ISDE

Heb jij je woning laten verduurzamen? Je kunt mogelijk geld terugvragen via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Wil je weten of dit ook voor jouw investering geldt of hulp nodig bij de aanvraag? Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek!

Hulp bij de energiebesparingssubsidie ISDE

Heb jij je woning laten verduurzamen? In sommige gevallen is een gedeelte van je geld terug te vragen met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) van de overheid. Wil je weten of dit ook voor jou geldt of heb je hulp nodig bij de aanvraag? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek helpen ze je.  

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is bedoeld om je woning te verduurzamen. Je vraagt deze subsidie aan nadat je bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp, zonneboiler of elektrische kookvoorziening hebt laten installeren. Of nadat een woning is geïsoleerd of is aangesloten op een warmtenet. 

Wat heb je nodig bij de aanvraag: 

  • De factuur van de energiebesparende maatregelen.
  • Foto’s van de installatie bij of in je woning.
  • De meldcode van de energiebesparende maatregel. Deze staat meestal op de factuur of is op te vragen bij het bedrijf dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd.
  • De datum waarop de werkzaamheden hebben plaatsgevonden.
  • Je DigiD. Heb je deze nog niet, dan kun je hiervoor ook terecht bij het informatiepunt in de bibliotheek.

Je kunt de subsidie uiterlijk 24 maanden na de installatie aanvragen. Meer informatie vind je op www.rvo.nl/isde 

Hulp van het Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over deze subsidie? Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt, of heb je hulp nodig bij de digitale aanvraag hiervan? Kom dan naar het gratis inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Medewerkers geven antwoord op je vragen en helpen je stap voor stap bij de aanvraag van de subsidie.

Spreekuren en meer informatie

In de bibliotheek zijn er op verschillende vestigingen en tijden inloopspreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb en een afspraak maken is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen. Ook voor andere vragen over de digitale overheid of voor digitale cursussen kun je bij de bibliotheek terecht. Kijk voor meer informatie over het informatiepunt & de spreekuren op www.theek5.nl/ido  

Meer informatie & spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid