Ontdek de Lees Simpel app

De Lees Simpel app is een app die helpt om moeilijke brieven te lezen. Wil je deze app graag gebruiken maar kun je hierbij wat hulp gebruiken? Kom naar het gratis inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

Ontdek de Lees Simpel app

In brieven staat vaak belangrijke informatie. Maar ze zijn ook vaak ingewikkeld geschreven. De Lees Simpel app is een app die helpt om moeilijke brieven te lezen. Wil je deze app graag gebruiken maar weet je niet hoe dit werkt? Of hoe je de app moet downloaden? Kom naar het gratis inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek voor hulp. 

Lees Simpel app

In ons land vindt 30 procent van de mensen overheidsbrieven te moeilijk. Ze bevatten ingewikkeld taalgebruik en zijn vaak lastig te lezen. Ook is het moeilijk te begrijpen wat er nu eigenlijk staat en wat je moet doen. De gratis Lees Simpel app hertaalt deze brieven en vat ze bondig samen in begrijpelijke taal, met hulp van kunstmatige intelligentie (AI). Maar van kunstmatige intelligentie hoef je verder geen kennis te hebben. De app is te downloaden in de Google Play store voor Android en de App store voor iPhone. 

Download de Lees Simpel app

Hulp van het Informatiepunt Digitale Overheid

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid krijgen we vaak vragen over moeilijk leesbare brieven met veel ambtelijk taalgebruik. De gratis Lees Simpel app is dan een handig hulpmiddel.

Wil je de Lees Simpel-app graag gebruiken, maar weet je niet goed hoe de app werkt? Of heb je hulp nodig bij het downloaden van de app? Kom dan naar het informatiepunt en wij helpen je. Medewerkers geven antwoord op je vragen en helpen je stap voor stap bij het installeren en gebruik van de app. 

Loop binnen tijdens de openingstijden van het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid:   

·       bij Theek 5 Raamsdonksveer op maandagen van 13.00 tot 15.00 uur.  

·       bij Theek 5 Oosterhout op woensdagen en zaterdagen van 13.30 tot 15.30 uur. 

·       bij Theek 5 Made op dinsdagen van 13.30 tot 14.30 uur. 

·       bij Theek 5 Terheijden op dinsdagen van 15.30 tot 16.30 uur.  

·       bij Theek 5 Baarle op donderdagen van 14.00 tot 15.00 uur. 

·       bij Theek 5 Dongen op donderdagen van 10.00 tot 11.00 uur

·       bij Europlus  Dongen op donderdagen van 11.30 tot 12.30 uur

·       bij Theek 5 Gilze op vrijdagen van 13.00 tot 14.00 uur 

·       bij Theek 5 Rijen op vrijdagen van 15.00 tot 16.00 uur  

Meer informatie

Voor deze en andere vragen over de digitale overheid kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Deze hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Meer informatie over het informatiepunt vind je op www.theek5.nl/ido

Meer informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid