Hulp nodig bij het gebruik van de Burgernetapp? Kom naar de bieb!

Vanaf 1 september vraagt Burgernet alleen nog om hulp via de Burgernetapp. Burgernet is dan niet meer bereikbaar via sms- en spraakberichten. Heb je hulp nodig bij het gebruik van de Burgernetapp? Kom dan naar de bibliotheek! 

De Burgernetapp

Burgernet is een samenwerking tussen politie, gemeenten en inwoners. Als je je hebt opgegeven voor Burgernet ontvang je berichten over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermisten personen en andere dingen waarvoor de politie de hulp van inwoners nodig heeft. Je kunt ook op deze berichten reageren als je informatie of tips hebt. Vanaf 1 september kan dat niet meer via sms- of spraakberichten. Je kunt dan alleen nog berichten ontvangen en reageren via de Burgernetapp. De politie geeft aan dat de app meer mogelijkheden heeft dan sms. Zo kunnen er via de app langere berichten worden verstuurd met foto’s en video’s. Dat maakt de berichten duidelijker.

Kom langs bij het spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid

Wil je Burgernet graag (blijven) gebruiken, maar weet je niet goed hoe de app werkt? Of heb je hulp nodig bij het downloaden van de app of bij het gebruik ervan? Kom dan naar het gratis inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Medewerkers geven antwoord op je vragen en helpen je stap voor stap bij het installeren en gebruik van de app.

Ook voor andere vragen over de digitale overheid kun je bij de bieb terecht. Je hoeft geen lid te zijn en een afspraak maken is niet nodig. Loop gewoon binnen tijdens de openingstijden van het spreekuur van het Informatiepunt.

Meer informatie

Samen voor een veilige buurt

Over Burgernet

Werk samen met de politie aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Via de Burgernetapp ontvangt u ook regionale en landelijke AMBER Alerts als een kind in levensgevaar is.

Meer informatie en meedoen met Burgernet

Hoe vraag ik zorgtoeslag aan?

Kom voor deze en andere vragen naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. We geven je informatie of verwijzen je door naar iemand die je verder helpt.
Je bent van harte welkom. Het is gratis, ook als je geen lid bent. Meer informatie
Hoe vraag ik zorgtoeslag aan?