Als je toeslagen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag, ontvangt van de Belastingdienst, valt er binnenkort misschien een brief op je deurmat. De Belastingdienst verstuurt namelijk brieven naar toeslagenontvangers van wie het inkomen mogelijk te hoog of te laag is ingeschat. In de brief wordt aan mensen gevraagd om hun inkomen te controleren en eventueel aan te passen in Mijn Toeslagen. Als je inkomen niet klopt, heb je kans dat je aan het eind van het jaar geld moet terugbetalen. Heb je hier hulp bij nodig, neem dan contact op met het informatiepunt digitale overheid bij de bibliotheek. 

Hulp bij Mijn Toeslagen

Heb je een brief gehad, maar weet je niet goed hoe je je inkomen controleert op Mijn Toeslagen? Of heb je hulp nodig bij het inloggen met DigiD? Kom dan naar het gratis inlooppreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Medewerkers geven antwoord op je vragen en helpen je stap voor stap bij het gebruik van Mijn Toeslagen. Ook voor andere vragen over de digitale overheid kun je bij de bieb terecht. Bij heel persoonlijke of financiĆ«le vragen kunnen we ook een afspraak voor je maken bij een organisatie in ons netwerk. Die helpen je dan verder. 

Gratis spreekuur bij jou in de buurt

In veel van onze vestigingen zijn gratis inloopspreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bieb en een afspraak maken is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden. Meer informatie over de locaties en tijden vind je op www.theek5.nl/ido

Informatiepunt Digitale Overheid & de inloopspreekuren
2858