Hulp bij belastingaangifte en aanvragen toeslagen

Vanaf 1 maart kan de jaarlijkse belastingaangifte weer ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Zie je er tegenop de aangifte digitaal in te vullen? Kom dan naar de gratis spreekuren en/of de informatiebijeenkomst! 

Hulp bij belastingaangifte en aanvragen toeslagen

Heb je moeite met het invullen van de digitale belastingaangifte en toeslagen en wil je leren dit zelfstandig te doen? De bibliotheek helpt je! Ook dit jaar organiseert de bibliotheek weer belastingspreekuren op diverse data én een gratis informatiebijeenkomst op donderdag 14 maart. Je bent welkom met al je vragen over de belastingaangifte en toeslagen en je wordt geholpen door experts op dit gebied.

Informatiebijeenkomst belastingaangifte

Sinds een aantal jaar moet de belastingaangifte digitaal gedaan worden. De belastingdienst maakt het je zo gemakkelijk mogelijk om aangifte te doen. In principe staan alle gegevens en bedragen digitaal al voor je ingevuld. Je moet dit natuurlijk wel controleren. En ook zijn gewijzigde omstandigheden van belang. Hoe ga je te werk? En waar moet je op letten? Djoline van der Heijden (DJF-Advies) geeft informatie, tips en advies over het online aangifteprogramma van de belastingdienst. Kom dus langs met al jouw vragen!

Gratis spreekuren

In maart en april organiseren we weer gratis spreekuren over hoe je zelf digitaal je belastingaangifte invult. Tijdens het spreekuur krijg je informatie over het invullen van de aangifte. We kijken meteen of de hoogte van je zorg- of huurtoeslag nog in orde is.  Omdat we het samen stap voor stap doornemen, weet je de volgende keer hoe je het zelf kunt doen. De spreekuren worden uitgevoerd door deskundige vrijwilligers.

Meer informatie en aanmelden

De gratis informatiebijeenkomst is op donderdag 14 maart van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek in Oosterhout Centrum (bij Theater De Bussel). 

Informatie en aanmelden informatiebijeenkomst

De gratis spreekuren zijn op verschillende data en tijden. Per aangifte wordt 1 uur uitgetrokken en is er 1 plek beschikbaar, zodat we alle tijd nemen voor jouw specifieke vragen. 

Data, tijden van en aanmelden voor de spreekuren

Reserveren is voor zowel de informatiebijeenkomst als de spreekuren nodig. Meld je aan via www.theek5.nl/belastingdienst of kom langs in de bibliotheek.

Voor het invullen van de belastingaangifte heb je een DigiD nodig. Heb je deze niet? Kom dan uiterlijk een week van tevoren naar ons Informatiepunt digitale overheid  in de bibliotheek. Hier helpen we je met het aanvragen en activeren van je DigiD. Neem alle benodigde documenten én je mobiele telefoon mee.