Gratis hulp bij aanvraag van energietoeslag

Inwoners met een laag verzamelinkomen – tot 120% boven de bijstandsnorm – kunnen nu eenmalig digitaal een energietoeslag aanvragen. Wie het lastig vindt om dit zelf te doen en hierbij hulp nodig heeft kan terecht bij het inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Raamsdonksveer, Made, Rijen, Baarle-Nassau/-Hertog en Oosterhout. Het aanvragen kan tot 10 december 2022.

Bekijk de dagen en tijden van de spreekuren op www.theek5.nl/informatiepunt-digitale-overheid.
Neem bewijsstukken mee!

Belangrijke informatie

  • Je doet de aanvraag zelf, maar wij ondersteunen bij het invullen en het meesturen van de digitale bewijsstukken.
  • Het is een vrije inloop, dus bij drukte kan het zijn dat je even moet wachten.
  • Voor de aanvraag heb je in ieder geval een bsn-nummer, telefoonnummer, e-mailadres, bankrekeningnummer, legitimatiebewijs (geen rijbewijs) en DigiD nodig. Houd deze alvast bij de hand.
  • Bekijk voor de specifieke bewijsstukken én voor de voorwaarden op de website van de betreffende gemeente. Ook tot wanneer de aanvraag ingediend kan worden.
  • Wil je als huishouden (getrouwd/samenwonend) een aanvraag doen? Kom dan samen met je partner naar de bibliotheek. De voorwaarden en benodigdheden gelden voor jullie beiden: je hebt ook allebei DigiD nodig om in te loggen.

Voor alle vragen op het gebied van digitale overheid kun je terecht bij de bibliotheek. Heb je een vraag over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek! We helpen je graag in ons Informatiepunt Digitale Overheid.

Informatiepunt Digitale Overheid