Gouden Strop verhalenwedstrijd

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar? Dan is dit jouw kans om je schrijftalenten te laten zien. Schrijf een spannend verhaal en maak kans op mooie prijzen!

Gouden Strop verhalenwedstrijd

Doe mee en win!

Altijd al schrijver willen worden, of al bezig met het schrijven van een boek? En ben je tussen de 12 en 25 jaar? Doe mee aan onze Gouden Strop verhalenwedstrijd en maak kans op mooie prijzen!

Schrijf een spannend verhaal (maximaal 3.000 woorden) en wie weet win jij een meet and greet met jouw favoriete thrillerauteur. Natuurlijk wordt je verhaal gepubliceerd via onze kanalen.
 

Hoe werkt het?

Kies één van de beginzinnen hieronder en start met schrijven:

1. Er was weinig meer over van het kleine Brabantse dorpje nadat er een windhoos had huisgehouden.
2. ‘Hé, houd je bek! Wil je soms dat de hele buurt wakker wordt?’
3.
 
Zia was volledig in paniek door wat ze net gezien had. Ze rende zo hard ze kon richting de uitgang, maar de deur wilde niet open…


 

Inlevertermijn gesloten

Verhalen konden t/m 28 augustus 2022 ingeleverd worden. De jury beoordeelt alle ingezonden verhalen, met de winaars wordt contact opgenomen. 

Gouden Strop Thrillertour

Zondag 11 september  |  14.00 - 16.00 uur  |  Theater De Bussel  |  € 15

Op 11 september komen vier gerenommeerde thriller­auteurs waaronder Thomas Olde Heuvelt, Nathalie Pagie, Michael Berg en Jet van Vuuren naar Theek 5 Oosterhout. Zij nemen je mee in de geheimen van een misdaadroman. Dat is een middag waar je bij wilt zijn. Binnenkort meer informatie over dit evenement.

Thomas Olde Heuvelt     

Meer informatie en tickets

Gouden strop

De Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De prijs is in 1986 in het leven geroepen door het GNM, het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan deze prijs is een geldprijs en een sculptuur verbonden.

De NBD Biblion Gouden Strop 2022 is gewonnen door Marion Pauw voor haar thriller Vogeleiland. Hierover vertelde de jury dat het is “geschreven door een auteur die de lezer weet mee te slepen in een geschiedenis die onschuldig begint maar steeds luguberder wordt. Een boek dat de juryleden in één ruk uitlazen, dat een fraaie spanningsboog heeft en door de originaliteit van het verhaal zich lastig laat voorspellen.” Pauw won de prijs al eens in 2009 en is daarmee de eerste vrouwelijke thrillerauteur die de belangrijkste thrillerprijs twee maal wist te winnen.

Dit waren de genomineerden