Feestelijke opening Theek 5 in De Bernardus in Made

Op 9 maart van 10.45 tot 15.00 is de feestelijke opening van De Bernardus met een dagprogramma voor jong en oud. Verder staat de hele maand maart in het teken van de nieuwe bibliotheek, met diverse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders en begeleiders. 

Kom en geniet van alle mooie momenten in de nieuwe bibliotheek!

Bekijk de Bewaarkrant van De Bernardus
Feestelijke opening Theek 5 in De Bernardus in Made

In maart vieren we de opening van onze nieuwe bibliotheek in Made met superleuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Wees welkom in de nieuwe bibliotheek van Theek 5 Made in De Bernardus. 

Feestelijke opening 9 maart

Op 9 maart van 10.45 tot 15.00 is de feestelijke opening van De Bernardus met een dagprogramma voor jong en oud. Bij de bibliotheek kun je onder andere leren tekenen met een 3D-pen en meedoen aan een speurtocht, hoe leuk is dat! Onder het genot van een hapje en drankje is De Bernardus te bewonderen. Om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats. Een onderdeel hiervan is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar. 

 

Uitnodiging feestelijke opening De Bernardus

Activiteiten in maart

Gedurende de maand maart staan er superleuke activiteiten op het programma bij de nieuwe bibliotheek. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar zijn er verschillende activiteiten gepland:

Muziek op schoot

Woensdag 13 maart van 10.30 tot 11.15 uur is er een Muziek op schoot-feest voor kinderen van 0-2 jaar en hun (groot)ouders. Kom samen met muzieKanjers, aan de hand van een feestelijk verhaal, zingen en bewegen op muziek! 

Passend bij het niveau van de allerkleinsten ontdekken we aan de hand van een feestelijk verhaal verschillende instrumentjes, luisteren we naar muziek en dansen we samen. Zo stimuleren en ondersteunen we tijdens muzikale spelletjes de ontwikkeling van je kind op alle vlakken en bovenal maken we een hoop plezier!

Creatieve taalworkshops

Doe mee met onze superleuke creatieve taalworkshops op woensdag 20 maart voor kinderen van 4 - 8 jaar. Van 14.30 – 15.30 uur ontvangen we je graag bij de workshop ‘De Stippenkunstenaar’. 

Stippenkunst bestaat dat? Jazeker! Er zijn heel veel beroemde stippenkunstenaars. Kom naar deze workshop en wordt zelf ook een stippenkunstenaar! Luister eerst naar het mooie verhaal ‘De Stip’. In dit verhaal vindt Floor dat zij niet kan tekenen. Haar juf haalt haar over om te beginnen met één stip. Uiteindelijk stippelt zij een hele tentoonstelling bij elkaar. We gaan tekenen, stempelen en knippen met vrolijke materialen. Jouw eigen boekje vol met stippenkunst neem je na afloop mee naar huis. Samen bekijken we ook boeken uit de bibliotheek over beroemde stippenkunstenaars.

Ook op 20 maart:  de workshop  ‘Monsters!’ van 15.45 – 16.45 uur.

We gaan monsters maken! Eerst luisteren we naar een grappig verhaal uit Het Monsterbonsterbulderboek. Het verhaal brengt ons helemaal in de stemming om leuke, lieve, stoute of grappige monsters te tekenen. Maar hoeveel ogen of staarten heeft ons monster? Een spelletje met de dobbelsteen helpt ons beslissen. Zo tekenen en schilderen we met wasco en (glitter-)verf monsters op grote vellen papier. Trek je oude kleren aan, want deze monsters kunnen je een beetje vies maken!

Voorleespret

Op woensdag 27 maart is Voorleespret bij Theek 5 Made extra feestelijk. Maximiliaan Modderman geeft dan een feestje voor kinderen van 2-4 jaar in onze nieuwe bieb. Kom jij ook? 

Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is een prachtig prentenboek van Joukje Akveld. We vertellen en verbeelden het verhaal op ludieke wijze. Dat wordt een feest voor alle peuters!

Het verhaal vertelt over Maximiliaan die alleen thuis is en een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een feestelijke puinhoop van maken. Neem je een eigen knuffel mee naar het feest, dan wordt het nog gezelliger!

Poppentheatervoorstelling

Een absolute must-see is de poppentheatervoorstelling ‘De droom van de Koning’ op zondag 24 maart van 15.00 tot 15.50 uur. Deze parel van een voorstelling gespeeld door Theater Spelenderhand is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders of begeleiders.
 
Het verhaal vertelt over Koning Craquelé. Koning Craquelé is oud. Hij is bijna 100 jaar. En nog iedere dag gaat hij boven op zijn kasteel staan en zwaait naar het volk. Maar iedere dag zwaaien, lintjes doorknippen, handjes schudden en rijtoertjes maken in een gouden koets gaat na zoveel jaar wel vervelen. Eigenlijk wil hij geen Koning meer zijn. Op een dag heeft hij een droom waarin hij geen Koning meer is. Maar wat hij dan wel is, dat weet hij niet meer als hij wakker wordt. Iedereen in het kasteel probeert de Koning te helpen, maar niemand weet hoe. Uiteindelijk besluit Koning Craquelé om zelf op zoek te gaan. Voor de allereerste keer de wijde wereld in, op zoek naar wat hij wil worden!

Meer informatie en aanmelden

Het tekenen met de 3D-pen tijdens de openingsdag is gratis en hier kun je vrij inlopen. Ook Muziek op schoot is gratis. Voor het poppentheater en de creatieve taalworkshops vragen we een kleine onkostenvergoeding van € 3,50 per persoon. 

In verband met een beperkt aantal plaatsen is aanmelden voor een aantal activiteiten in maart verplicht. 
Meer informatie of aanmelden via: www.theek5.nl/activiteiten of in de bibliotheek.

Kom langs en geniet van mooie momenten bij Theek 5! 

Kom naar de activiteiten in de nieuwe bibliotheek in Made