Eerste certificering van het Digi-Taalhuis Oosterhout is een feit!

Wethouder Guus Beenhakker (Gemeente Oosterhout) en Directeur Paul Adels (Theek 5) staan stil bij het belang van Digi-Taalhuis Oosterhout. Maandag 8 mei onthulden zij samen met Marlou en Lonneke, co├Ârdinatoren van het Digi-Taalhuis dit kwaliteitscertificaat, van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

Naast de onthulling werden beide heren geïnterviewd over het belang van het Digi-Taalhuis en het ontvangen kwaliteitscertificaat. Bekijk de video.

Wat is het Digi-Taalhuis

Digi-Taalhuis in Oosterhout is een samenwerking van gemeente Oosterhout, Surplus, Curio en Theek 5, het taalnetwerk en de regio West-Brabant. Zij zetten zich in voor inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven of digitale basisvaardigheden. Wist je dat 1 op de 10 mensen in Oosterhout hier problemen mee hebben? Daar willen we met elkaar echt werk van maken. Dat doen we vanuit het Digi-Taalhuis.

 

Kwaliteitscertificaat

Vanaf de start, 5 jaar geleden, heeft het Digi-Taalhuis zich steeds verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd. Daarmee hebben we een goede plek gekregen in de samenleving. Onze inwoners weten ons steeds beter te vinden. Dit zie je terug in onze certificering. Digi-Taalhuis Oosterhout scoort hoog met een 8.3, met name op de onderdelen samenwerking, maatschappelijk effect en toekomstbestendigheid.

2515

Iedere maandag spreekuur

We bereiken al veel mensen, maar nog niet iedereen. Ben of ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven of digitale basisvaardigheden? Loop eens binnen op ons spreekuur; elke maandag van 13.00 uur tot 15.00 uur in de bibliotheek, Theek 5 Oosterhout.

Meer over het Digi-Taalhuis