De bibliotheek is van én voor ons allemaal. Er is zo ontzettend veel te beleven! En dat levert voor iedereen mooie persoonlijke ontdekkingen op. Sluit je ogen, wat zie jij?

1779

"Als klein kind maakte ik mijn ouders bijna gek met mijn eindeloze stroom ‘waarom-vragen’. Ik stel nog steeds waarom-vragen en ga graag over actuele thema’s in gesprek. Vooral met mensen die een andere blik op zaken hebben. Dat kan ik allemaal in de bieb."

Of het nu de uitgebreide fysieke en digitale collectie, lezing van een expert of levend debat betreft, de Bibliotheek boeit en heeft antwoord op bijna al je vragen.

Lid worden van de Bibliotheek Theek 5 is eenvoudig! Kinderen tot 18 jaar zijn gratis en je leent bij ons zonder boete! Dus wat houd je nog tegen?  

Bekijk onze verschillende abonnementen

"Ik had echt geen idee hoe ik de coronacheck-app moest installeren op mijn telefoontje. Gelukkig hielp het IDO in de bieb me op weg. In alle rust werd ik geholpen. Bleek dat ze me ook helder advies bij het indienen van de belastingaangifte konden geven!"

Met alle vragen over digitale overheidszaken, zoals de corona-app of vaccinatie-afspraken kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek.

De hulp in het IDO is gratis. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Meer informatie over het IDO
1786

"Ik kwam 5 jaar geleden naar Nederland. Een nieuwe wereld waarin alles anders was. Opnieuw leren lezen en schrijven..."

In de Bibliotheek kun je terecht bij het (Digi)-Taalhuis of aan de slag met een taalmaatje. De Bibliotheek kan je ook altijd doorverwijzen naar een passende taalcursus.

De Bibliotheek helpt iedereen om volwaardig te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Bekijk hoe wij jou kunnen helpen
1773

"In mijn bibliotheek vond ik inspiratie en het vertrouwen om voor mezelf te beginnen! Een boeiende cursus, de juiste boeken en een lezing van een professional hielpen mij bij de lancering van mijn nieuwe carrière."

Theek 5 heeft een ruim aanbod van interessante cursussen en trainingen. Bekijk ook eens de online cursussen. Voor jong én oud. Ze zijn voor alle bibliotheekleden helemaal gratis!

De Bibliotheek biedt iedereen volop kansen om zich een leven lang te kunnen blijven ontwikkelen.

Bekijk ons aanbod
1776
1780

"In de tweede wereldoorlog was mijn opa net zo oud als ik nu ben. We praten best veel over hoe het was om toen kind te zijn. Hoe zag zijn wereld er eigenlijk uit? Door onze gesprekken wil ik er nog meer over weten. Ik zoek natuurlijk online, maar ook in de bieb. Daar vind ik alles over oorlog en vrede."

Theek 5 biedt een fysieke én online collectie. Kijk eens op Jeugdbibliotheek en ga op zoek. Er is van alles te vinden: van prentenboeken tot lezen voor de lijst. Maar ook keuze uit prachtige e-books en luisterboeken.

Het lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is helemaal gratis! En ze lenen boetevrij!

Ontdek onze collectie

"Een lezing over het digitaal componeren van muziek bracht mij inspiratie en de juiste kennis. Ook de ontmoeting en uitwisselingen van ideeën met andere aanwezige muziekliefhebbers hielpen me goed op weg. Het waren de ontbrekende ingrediënten die ik nodig had bij de totstandkoming van mijn eerste zélf geproduceerde album."

Doe mee aan lokale activiteiten, workshops, lezingen en cursussen. In de Bibliotheek is van alles te doen. Voor iedereen! Van gezondheid tot spiritualiteit. Van reizen tot opvoeding. Van natuur tot filosofie. Van filmvertoningen tot debatten.

Bekijk onze activiteiten
1769

"In de bieb heb ik een kunstwerk voor mijn oma gemaakt. Ik maak het liefst de hele dag kunstwerken! Ik zou er later best wel mijn geld mee willen verdienen, of met mijn creaties in een echt museum hangen.. Stel je voor!"

De bieb organiseert leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Het hele jaar door! Aan de slag tijdens creatieve workshops, lekker luisteren naar verhalen, werken aan je kunstenaarsdroom of geholpen worden bij je schoolwerkstuk.

Er zijn volop activiteiten waardoor kinderen zich naast lezen en schrijven kunnen ontwikkelen.

Bekijk onze activiteiten voor kinderen
1772

"In de bieb ontmoet ik mensen die me altijd weer verrassen met hun kijk op de wereld. We praten er wat af. Ik kom er graag. Het voelt bijna als mijn tweede huiskamer."

De Bibliotheek is veel meer dan alleen boeken en informatie. Het is een plek om je thuis te voelen, een krantje te lezen, of even bij te kletsen bij een kopje koffie.

Leren, werken, ontspannen en ontmoeten. Voel je welkom bij Theek 5!

Onze vestigingen
1770

Waarvoor is de bibliotheek voor jou de plek?

Laat het ons weten via Facebook of Instagram (@bibliotheektheek5) en gebruik de #deplekwaarik

Word lid van Theek 5

Met een abonnement op de bibliotheek heb je de keus uit duizenden boeken, e-books en luisterboeken voor thuis. Ook heb je als lid (thuis) toegang tot handige databanken en programma’s. En natuurlijk steun je met jouw lidmaatschap de bibliotheek!
Word lid!
Word lid van Theek 5