Dansvoorstellingen vanuit het cultuurmenu

In februari hebben ruim 2.000 leerlingen van verschillende basisscholen kunnen genieten van dansvoorstellingen vanuit ons cultuurmenu, in de grote zaal van Theater de Bussel in Oosterhout. 

Dansvoorstellingen vanuit het cultuurmenu

Samen met h19 organiseren we jaarlijks een cultuurmenu voor deelnemende scholen uit de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout.

 
In de leerlijn van dit schooljaar zijn er voor de leerlingen groepen 7-8 twee verschillende dansvoorstellingen geprogrammeerd; "Dummies" van Collectief dOFt en "The Match" van Lonneke van Leth Dansgezelschap. Komende weken krijgen de leerlingen ter verdieping een aansluitende dansworkshop door een dansdocent op school.
 

The Match

Op 27 februari speelde het Lonneke van Leth Dansgezelschap voor de 400ste keer "The Match"; een voorstelling waarin met veel energie een voetbalwedstrijd wordt gedanst. 
Door middel van een vlotte en verhalende dansstijl weet het gezelschap de jeugd op een toegankelijke manier bekend te maken met deze kunstdiscipline. 
 

Cultuureducatie

Kunst zorgt voor historisch besef en daagt leerlingen uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen. Dit zijn competenties die kinderen en jongeren nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. Theek 5 heeft, samen met H19 uit Oosterhout, de opdracht om in de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout de scholen te ondersteunen, coachen en begeleiden op het gebied van cultuureducatie. 

Kijk voor meer informatie over cultuureducatie op school op www.CultuureducatieAmerstreek.nl

Meer informatie over Cultuureducatie