Boekentips om voor te lezen

Van fantasieverhaal tot verstoppertje spelen. En van stapelverhaal tot alledaagse dingen die gebeuren. Onze collega en leesconsulent Celine heeft een aantal boeken voor je geselecteerd die ideaal zijn om voor te lezen. Zo wordt voorlezen voor iedereen een feestje!

Boekentips om voor te lezen
Leo Timmers
De bril van Beer

Weer een geweldig prentenboek van Leo Timmers! 

Beer gaat op zoek naar zijn bril. Hij moet hem terugvinden! Misschien weet Giraf waar hij is gebleven? Onderweg naar zijn vriend ziet Beer allerlei dieren die er eerder niet waren. Een olifant, een krokodil, een flamingo, een hert. Hoe kan dat nu? En wie is die lange slungel met vlekken eigenlijk? Dat kan toch Giraf niet zijn? 

Een vrolijk makend prentenboek over je fantasie de vrije loop laten. Een grappig avontuur en herkenbaar voor brildragers. Leuk voor kinderen van ongeveer 3-6 jaar.

Meer informatie en reserveren
Donna Kroese
Niemand die ons ziet

Het debuut van Donna Kroese over verstoppertje spelen

Dit kleurrijke prentenboek is het debuut van Donna Kroese, nog maar net afgestudeerd aan de kunstacademie. 

Lotje en haar vriendjes spelen verstoppertje met oma. Waar ze zich ook verstoppen, oma weet hen snel te vinden. Lotje heeft een goed idee, ze gumt zichzelf uit en dan is er niemand die haar ziet. Maar als aap de gum te pakken krijgt, gumt hij bijna het hele huis uit! 
Kan Lotje dit oplossen voordat papa en mama thuiskomen? 

Een leuk prentenboek met artistieke kleurenillustraties. Voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

 

Meer informatie en reserveren
Susanne Strasser
De walvis gaat in bad

Een vrolijk stapelverhaal van Susanne Strasser

Wederom een vrolijk stapelverhaal van Susanne Strasser. Walvis gaat in bad en er komt steeds een dier bij. Tot het bad wel erg vol is.... Maar walvis heeft de oplossing! 

Een kleurig kartonboek over dieren en een alledaags onderwerp. Een vrolijk verhaal voor frisse badderaars! Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Meer informatie en reserveren
Annemarie van der Eem
Ik wil een leeuw!

Over het wensen en krijgen van een huisdier

Dit kleurig prentenboek gaat over de wens die veel kinderen zullen hebben: een huisdier krijgen. 

‘Ik wil een leeuw’ gaat over Sjuul die op een dag besluit dat hij een huisdier wil. Hij zet meteen maar hoog in en vraagt om een leeuw. Maar...mama is het daar niet mee eens. In dit boek is mama niet te zien, je ziet alleen het huisdier dat zij als keus geeft. In plaats van een leeuw: een wandelende tak, in plaats van een nijlpaard een goudvis, etc. Waar de pagina's met de dieren die Sjuul wil vol en wild zijn, zijn de pagina's met mama's dieren vrij leeg en rustig. Want wat een saaie huisdieren wil zij! Er wordt een poosje onderhandeld en uiteindelijk is het compromis een hondje, ''een klein braaf beestje''….maar of het een klein braaf beestje wordt? 

Mooi en groot, kleurig prentenboek over de vurige wens van veel kinderen: een huisdier krijgen. Leuk voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Meer informatie en reserveren