Bianca Dijck is nieuwe stadsfotograaf Oosterhout

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 1 oktober in het leescafé van Theek5 in Oosterhout Centrum, is Bianca Dijck door Wethouder Willem Jan van der Zanden benoemd tot nieuwe stadsfotograaf van Oosterhout.

Bianca Dijck is nieuwe stadsfotograaf Oosterhout

Op 1 oktober maakte Wethouder Willem Jan van der Zanden de nieuwe stadfotograaf bekend. Dit gebeurde tijdens een feestelijk moment in het leescafé van Theek 5 Oosterhout Centrum. Bianca Dijck mag zich vanaf nu officieel de derde stadsfotograaf van Oosterhout noemen. Deze titel werd haar toegekend door het Oosterhoutse publiek na een spannende verkiezing. 

 

Klimaatadaptatie

Tijdens de voorrondes van de verkiezing kregen de kandidaten opdrachten binnen het thema klimaatadaptatie. Zo waren er opdrachten over verstening, vergroening en hittestress. Een vakjury bepaalde welke fotografen door gingen naar de volgende ronde. Uiteindelijk waren er twee finalisten over. Voor de finale was het woord aan het publiek. Een maand lang konden Oosterhouters hun stem uitbrengen op hun favoriet. Hun werk werd tentoongesteld in de bibliotheek. Bianca kreeg uiteindelijk de meeste stemmen.

Verbinding

,,Ik twijfelde bij de eerste verkiezing al of ik mee zou doen”, geeft Bianca aan. ,,Ik houd van fotograferen en vind het heerlijk om veel voor Oosterhout te doen.” Ze is van plan om als stadsfotograaf jongeren en ouderen met elkaar te verbinden. ,,Ik wil ouderen vragen om mij plekjes in Oosterhout te laten zien die onbekend zijn bij het grote publiek. Daar wil ik jongeren vervolgens mee naartoe nemen, om ze te leren kijken naar detail.” 

Stadsfotograaf

Bianca mag zichzelf twee jaar lang stadsfotograaf van Oosterhout noemen. Met deze benoeming volgt Bianca Dijck in de voetsporen van Marco Broos, die de afgelopen twee jaar de titel van stadsfotograaf met trots heeft gedragen. 

 

Artikel BN de Stem over Benoeming Stadsfotograaf Oosterhout