Semana Santa, beelden vol passie en een processie vol beleving!

Een avond vol theaterbeleving rondom een eeuwenoude traditie: een mysterieuze Kruisgang in Spanje die aan actualiteit nog niets heeft ingeboet. Een verhaal over leven en dood, over Macht & Mededogen.
Semana Santa, beelden vol passie en een processie vol beleving!

Semana Santa, beelden vol passie en een processie vol beleving!

Semana Santa is een eeuwenoude traditie, een mysterieuze Kruisgang in Spanje die aan actualiteit nog niets heeft ingeboet. Een verhaal over leven en dood, over Macht & Mededogen. We laten ons inspireren door het werk van de Bossche fotograaf Frans Artz en maken de combinatie met “onze” kruisweg van de Oosterhoutse schilder Albert Verschuuren. Het laat zien dat eenzelfde traditie, niet zo ver van ons vandaan, toch zo anders wordt beleefd.

Drie avonden vol theaterbeleving
Er zijn 3 theater beleving avonden en samen gaan we op weg vanuit de pastorie op de Markt naar een bijzondere beleving in de Basiliek. Met muziek, tekst en beeld trekken we langs de foto’s van de Semana Santa en de staties van de kruisweg. Van tijd tot tijd staan we stil, verbinden het indrukwekkende verhaal van toen met woorden van nu. Spanje en Oosterhout verbonden! Afsluitend ontvangen we u graag weer op de pastorie.

Deze 3 avonden worden georganiseerd door VASTWEL, binnen het thema 2022: Macht & Mededogen. VASTWEL is een van de initiatieven van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Data en locatie
17 maart, 24 maart en 31 maart, 19.00 tot 21.30 uur
Pastorie Catharinaparochie, Markt 17, Oosterhout.

Kosten
€ 15,00 pp (inclusief drank en versnapering)