Saar is niet gek. Mentale gezondheid van jongeren

Een avond die in het teken staat van het boek "Moederhart vol rouw en liefde" en de stichting Saarisnietgek over mentale gezondheid van kinderen en jongeren.
Saar is niet gek. Mentale gezondheid van jongeren

Saar is niet gek. Mentale gezondheid van jongeren

Deze avond maak je kennis met auteur Elsbeth Kuysters, moeder en psychologe. Ze wordt geïnterviewd over haar boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’, waarin ze schrijft over haar dochter Sara. Een gevoelige jongere die haar plek in de wereld maar moeilijk kon vinden en in 2017 overleed aan zelfdoding.

Elsbeth heeft in 2020 samen met drie anderen de Stichting Saarisnietgek opgericht, die beoogt de mentale gezondheid van kinderen 10-12 jaar laagdrempelig bespreekbaar te maken. In het tweede deel van de avond praat Elsbeth je bij over ontwikkelingen in de mentale gezondheid en waarom het zo belangrijk is al op jongere leeftijd aandacht te hebben hiervoor. Want teleurstelling, stress en emoties horen ook bij het leven. Hoe eerder een kind daarmee kan omgaan, hoe beter het is. Want een jongere hoort te leven, met alles wat daarbij komt kijken.

Deze lezing sluit aan bij de fototentoonstelling "Open Mind", met als thema mentale kwetsbaarheid en depressie onder jongeren. De tentoonstelling is van 4 tot en met 25 april buiten voor de Bussel te bezoeken.