Cursus Digivitaler - Rijen 2024

Jouw zorg en gezondheid kun je steeds meer met jouw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg.
Cursus Digivitaler - Rijen 2024
Volwassenen
Rijen - Cultureel Centrum De Boodschap
Digitale vaardigheden
€ 15,00

Cursus Digivitaler - Rijen 2024

Jouw zorg en gezondheid kun je steeds meer met jouw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt. Wil je dit leren? Volg de cursus Digivitaler bij bibliotheek Theek 5

Steeds meer zorgverleners bieden een deel van hun zorg digitaal aan. Zo hebben huisartsen een patiëntenportal en kun je bij het ziekenhuis terecht via de app Mijn Amphia of MijnETZ.

Online een afspraak plannen, dossiers inzien, een videoconsult of een app die je helpt met oefeningen of jouw dieet. De lijst met nieuwe zorgmogelijkheden is groot. Maar hoe werkt dat dan allemaal? En is dat wel veilig? Zomaar wat vragen waar je mee kunt zitten als je digitale zorg wilt gebruiken. Tijdens de cursus DigiVitaler komen veel van deze nieuwe mogelijkheden aan bod.

Cursus
Tijdens de cursus leer je in een klein groepje (8 personen) werken met de digitale zorg. We gaan o.a. oefenen met het inloggen bij de huisarts en het ziekenhuis (MijnAmphia of MijnETZ) en je leert hoe een videoconsult in zijn werk gaat. Ook komen diverse handige gezondheidsapps aan bod. Tijdens de lessen is er veel gelegenheid om te oefenen, vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Data
De cursus vindt plaats op vrijdagmiddagen 1, 8, 15 en 22 november van 14.00 tot 16.00 in CC de Boodschap.

Kosten
Deelname kost € 15,00 voor 4 lessen inclusief een kopje koffie of thee.

Laptops zijn aanwezig, maar je kunt ook jouw eigen tablet of laptop meenemen. Basiskennis van het gebruik van een computer of tablet en internet is nodig om deze cursus te kunnen volgen.

Agenda

vrijdag 1 november 2024

van 14:00 tot 16:00

Rijen - Cultureel Centrum De Boodschap € 15,00 Nog 8 beschikbaar