Boekpresentatie Nelleke Grönloh: 'Verhalen en een glimlach'

Nelleke Grönloh, bekend van Oog en Blik en haar columns in Weekblad Dongen, brengt een verhalenbundel uit: ‘Verhalen en een glimlach’. Het is een spontane greep uit de vele schrijfsels van Nelleke. Op donderdagavond 29 september presenteert Theek 5 het boek in de bibliotheek.
Boekpresentatie Nelleke Grönloh: 'Verhalen en een glimlach'

Boekpresentatie Nelleke Grönloh: 'Verhalen en een glimlach'

Kerstverhalen en gedichten, voorleesverhalen voor de kleinkinderen op hun school, of de openingsspeech voor een kunsttentoonstelling en nog veel meer. Door de jaren heen heeft Nelleke veel en divers geschreven, en nog. Sinds jaren verschijnt haar column “Bliksems” regelmatig in Weekblad Dongen. Door de vraag van lezers: “Wanneer komt er een boek van jou uit?”, besloot Nelleke om een aantal verhalen te bundelen in een prachtig boek. “Het idee om dit boek te maken komt dus eigenlijk van de lezers. Voor hen schrijf ik, omdat ik iedereen een glimlach op het gezicht gun”, zegt Nelleke. Dus is de titel van haar boek: ‘Verhalen en een glimlach.’

Over het boek
Het boek bevat allerlei verschillende schrijfsels van de hand van Nelleke. “Er is geen speciale volgorde”, zegt zij. Ze vervolgt: “Alle verhalen lopen door elkaar heen. Verleden tijd en tegenwoordige tijd door elkaar. Dat is in het echte leven ook zo.” Het eerste en het laatste stuk zijn bewust gekozen. “Het eerste verhaal gaat over mijn moeder en het laatste is om mijn zus Tjula te eren.”

Er staan veel nieuwe verhalen in, en misschien herkennen mensen ook een aantal columns uit Weekblad Dongen. Een boek vol herkenbare situaties in het dagelijkse leven met een goede dosis humor. Nelleke heeft een unieke schrijfstijl en bekijkt de alledaagse dingen met een andere blik. Er staan verhalen in het boek, spreuken en zelfs nog enkele recepten die je het beste met een korreltje zout kunt nemen.

Presentatie
Op donderdagavond 29 september presenteert Theek 5 samen met Nelleke tijdens een gezellig samenzijn de verhalenbundel. Vanaf 19.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in bibliotheek Theek 5. Na de presentatie nodigt Nelleke iedereen uit om aan te sluiten bij een borrel. Hier is gelegenheid om het boek te kopen en te signeren. Daarnaast is het boek te koop bij Bruna en Oog en Blik. Een leuk cadeau om te geven of te krijgen. Uiteraard is het boek te leen in de bibliotheek. Het boek ‘Verhalen en een glimlach’ is een Twelleke uitgave. De vormgeving, layout en illustraties zijn verzorgd door Dennis van Schajik.