Abonnementen voor minima

Met de Minimaregeling is het brede aanbod van Theek 5 voor iedereen beschikbaar. Word met jouw belastingbrief gratis of goedkoper lid van de bibliotheek!

Abonnementen voor minima

Hoe kom ik in aanmerking?
 

Gemeente Oosterhout

Je kunt het bibliotheekabonnement Rijk afsluiten voor € 14,95 per jaar op vertoon van de kwijtscheldingsbrief van de Belastingsamenwerking West-Brabant. De gemeente Oosterhout en bibliotheek Theek 5 dragen beiden ook € 15,00 per jaar bij. De regeling geldt voor één volwassene per adres. Kinderen tot 18 jaar zijn sowieso gratis lid van de bibliotheek. De medewerker in de bibliotheek kan dit voor je regelen.

Gemeente Dongen

Voor inwoners uit Dongen die minder te besteden hebben, is er nu de meedoenregeling Dongen Doet Mee. Behoor je tot de doelgroep van Dongen Doet Mee dan kun jij, jouw partner en thuiswonende kinderen tot en met 17 jaar een budget krijgen waarmee meegedaan kan worden aan allerlei sociaal-culturele, educatieve, sportieve en recreatieve activiteiten. Bijvoorbeeld lid worden van bibliotheek Theek 5.

Gemeente Geertruidenberg

Ontvang je een laag inkomen (120% van bijstandsnorm) of heb je een laag vermogen (wettelijke grenzen worden per jaar bepaald) dan heeft de gemeente Geertruidenberg een minimaregeling. Deze Tegemoetkomingsregeling voor volwassenen betreft een bijdrage van € 150,00. Je kunt deze bijdrage gebruiken voor de aanschaf van een bibliotheekabonnement. De aanvraag voor deze regeling kun je doen door een afspraak te maken met de gemeentewinkel.

Gemeente Drimmelen

Je kunt het bibliotheekabonnement Rijk gratis afsluiten op vertoon van de kwijtscheldingsbrief van de Belastingsamenwerking West-Brabant. De gemeente Drimmelen betaalt 2/3 en bibliotheek Theek 5 betaalt 1/3 van de kosten.

Ben je niet meer in het bezit van de kwijtscheldingsbrief, dan kun je deze opvragen bij gemeente Drimmelen. Je hebt daarvoor jouw DigiD nodig. De regeling geldt voor één volwassene per adres. Kinderen tot 18 jaar zijn sowieso gratis lid van de bibliotheek. De medewerker in de bibliotheek kan dit voor je regelen.

Gemeente Alphen-Chaam

Heb je een inkomen dat lager is dan 110% van het sociaal minimum of dat iets meer is dan het minimuminkomen? Dan kun je gebruik maken van het Sociaal Cultureel Fonds van de gemeente Alphen-Chaam voor een bijdrage in de aanschaf van een bibliotheekabonnement. Per kalenderjaar wordt er per gezinslid € 100,00 vergoed.

Gemeente Gilze en Rijen

De gemeente Gilze en Rijen is hun minimabeleid aan het evalueren. Wanneer hierover meer duidelijkheid is en mogelijkheden ontstaan voor een bibliotheekabonnement, zullen we je hierover informeren.