Wij zijn weer open voor publiek!

Goed nieuws er zijn weer versoeplingen doorgevoerd waardoor een bezoek aan de bibliotheek steeds weer normaler wordt. Al onze vestigingen zijn open voor het lenen en terugbrengen van boeken en andere materialen. Daarnaast zijn ook onze leestafels, studie-/werkplekken, het Informatiepunt Digitale Overheid, horecafaciliteiten en koffie- en thee automaten beschikbaar. Ook zijn we weer gestart met het organiseren van activiteiten en spreekuren in de vestigingen. Houd hiervoor onze agenda op de website in de gaten.

Maatregelen bij een bezoek aan Theek 5

Wij zijn heel blij jullie weer te mogen ontvangen! Er gelden nog steeds een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Onderstaande maatregelen gelden vanaf zaterdag 26 juni a.s. voor alle vestigingen van Theek 5. In onze vestiging in Baarle kunnen aanvullende maatregelen gelden omdat wij hier moeten voldoen aan zowel de Nederlandse als Belgische regels. Zodra we definitief weten hoe en wat, zullen wij de informatie op deze pagina updaten.

Dank voor je medewerking en begrip!

Registreren en gezondheidscheck

Als je langer in de bibliotheek verblijft b.v. als je gebruikt maakt van de leestafel, deelneemt aan een activiteit of een afspraak hebt, verzoeken wij je te registreren en een gezondheidscheck te doen. Dit geldt niet als je alleen boeken komt lenen of terugbrengen.  

Wij vragen je het volgende te doen: 

  1. Scan de QR code met je telefoon en vul het registratieformulier en de gezondheidscheck in.
  2. Geen telefoon? Vul dan het registratieformulier en de gezondheidscheck in en deponeer hem in de daarvoor bestemde bak.
     

Gebruik van studie-/ en werkplekken 

Je kunt gebruik maken van onze studie-/werkplekken. Deze moeten gereserveerd worden. Dit kan via onze registratiewijze (formulier of QR-code) bij binnenkomst. In onze vestiging in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog moet biij het gebruik van een studie-/werkplek het mondkapje opgehouden worden.
 

Toegang voor kinderen 

Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
 

Theek Away Loket 

Al onze Theek Away Loketten zijn met ingang van 20 mei gesloten. Natuurlijk kun je nog steeds boeken reserveren. Dit kan via Mijn Theek 5 of de app Iguana.
 

Aanvullende maatregelen voor Theek 5 Baarle-Nassau/-Hertog

Gebruik een mandje

Het gebruik van een mandje in de vestiging is verplicht. Op deze manier kunnen wij het maximaal toegestande aantal bezoekers goed in de gaten houden. 

Mondkapje verplicht

Het dragen van een mondmasker is verplicht gesteld door de Belgische regering. Dit geldt voor personen van 12 jaar en ouder. Het mondkapje dient ook opgehouden te worden als je gebruik maakt van onze leestafel of een studie/werkplek.

Overzicht maatregelen (in onze Nederlandse vestigingen)

Voor het volledige overzicht van de maatregelen tegen het coronavirus verwijzen we je graag door naar onze poster. 

Download de poster in pdf

Faciliteiten en dienstverlening

Gebruik leestafel en lezen van onze collectie 

Je kunt weer gebruik maken van onze leestafels in alle vestigingen. Je bent dus weer van harte welkom om je favoriete boek, krant of tijdschrift te komen lezen aan onze leestafel of op een andere plek in onze vestiging.
 

Gebruik van computers en andere ict-faciliteiten 

Je kunt tijdens je bezoek gebruik maken van onze computers en overige ICT-factiliteiten. Printen voor Belastingdienst en Toeslagen is gratis.
 

De toiletten 

Onze toiletten zijn toegankelijk en worden regelmatig schoongemaakt.
 

Horecafaciliteiten 

Onze horecafaciliteiten in Dongen en Oosterhout zijn binnen en buiten geopend. Ook kun je gebruik maken van onze koffie- en thee automaten, dit geldt niet voor onze vestiging in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog.
 

Activiteiten 

Wij zijn weer gestart met het organiseren van activiteiten in de vestigingen. Kijk daarvoor in de agenda . Natuurlijk blijven wij ook een divers aanbod aan online programmering aanbieden. Voor een overzicht kijk je hier ». Ook bij Theek 5 Baarle worden de activiteiten opgestart, deze vinden vooraslnog zoveel mogelijk buiten plaats met een meximum van 8 deelnemers. Buiten geldt: het dragen van een mondmasker is verplicht, tenzij men een vaste zitplaats toegewezen krijgt, dan mag het masker afgezet worden.

Informatiepunt Digitale Overheid

In diverse vestigingen is een Informmatiepunt Digitale Overheid gevestigd. Bij dit Informatiepunt kun je terecht met vragen over de digitale overheid zoals de DigiD en Belastingdienst. Je vindt deze Informatiepunten in ionze vestigingen in Dongen, Oosterhout, Rijen en Baarle-Nassau/Hertog. Het Informatiepunt is toegankelijk tijdens de openingstijden.
 

Spreekuren Digi-Taalhuis

De spreekuren van het Digi-Taalhuis zijn ook weer mogelijk in de bibliotheek. De spreekuren zijn als volgt:
Oosterhout Centrum maandag van 13.00 tot 15.00 uur
Raamsdonksveer: maandag van 14.15 tot 16.15 uur
Made: dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur

Openingstijden

De Theek 5 vestigingen hanteren aangepaste openingstijden.

Op de vestigingspagina's vind je de actuele openingstijden:

Boeken/materialen inleveren 

Alle boeken en overige materialen zijn automatisch verlengd tot 1 juli 2021. Wil je ze toch inleveren, dat kan via de inleverbus of in de vestiging. Zie onderstaande overzicht: 

Baarle In de vestiging gedurende openingstijden.
Dongen In de vestiging gedurende openingstijden.
Gilze In de vestiging gedurende openingstijden.
Lage Zwaluwe In de vestiging gedurende openingstijden.
Made Inleverbus 24/7 of in de vestiging gedurende openingstijden 
Oosterhout Centrum Inleverbus 24/7 of in de vestiging gedurende openingstijden 
Raamsdonksveer Inleverbus 24/7 of in de vestiging gedurende openingstijden.
Rijen Theek 5 Rijen is gesloten tot 21 juni. Boeken zijn automatisch verengd tot 1 juli. Inleveren kan ook bij Theek 5 Gilze.
Terheijden In de vestiging gedurende openingstijden.

 

Heb je vragen? 

We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt onze klantenservice telefonisch bereiken via (085) 744 10 52 op maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur of via info@theek5.nl.

Wij kijken ernaar uit om je weer te mogen verwelkomen!

medewerkers en vrijwilligers van jouw Theek 5

Ode aan de bibliotheek

Hoera onze bibliotheken zijn weer open. Hoe fijn is dat! Bekende en minder bekende bibliotheekbezoekers vertellen het met een ode aan de bieb. Met onder anderen Geraldine Kemper, Harm Edens en Tijl Beckand! Wat heb jij het meeste gemist of waar kijk je naar uit nu de bibliotheken weer open zijn? Wij horen of zien het graag! Deel jouw eigen ode aan de bibliotheek via social media met de hashtag #Mijnbibliotheek en tag ons.

Een unieke tas

Koop een unieke, duurzame tas en steun Stichting Leergeld.

tweedekansboeken

Geef gebruikte boeken en dvd’s van Theek 5 een tweede kans!