Word vrijwilliger voor het project Voel je goed!

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in het Digi-Taalhuis!

1 op de 9 mensen (16-65 jaar) in Nederland heeft grote moeite met lezen, schrijven of met digitale vaardigheden waardoor zij onvoldoende mee kunnen doen aan onze samenleving. Om deze doelgroep beter te kunnen bereiken, zijn op meerdere locaties van Theek 5 Digi-Taalhuizen opgezet. Als vrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven! Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren.

Wat is een Taalhuis?

Een Digi-Taalhuis is dé plek waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met basisvaardigheden (Nederlands spreken, lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden). Je kunt er informatie krijgen over een passende (digi)taalcursus in de buurt en om er te oefenen. Er vinden regelmatig non-formele taallessen of andere taalactiviteiten plaats. Het Digi-Taalhuis is er ook voor vrijwilligers. Zij kunnen er bijvoorbeeld terecht voor onderwijskundig advies of voor geschikt lesmateriaal voor hun cursist(en).

Wat zijn de werkzaamheden?

Surplus gaat in samenwerking met Theek 5 starten met een nieuw project Voel je goed! Via Voel je goed! leren mensen die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal, gezonder te leven. Hoe? Ze ontvangen eet- en beweegadviezen van hun diëtist. Ook volgen ze groepslessen waarin ze informatie over gezond leven beter leren begrijpen en toepassen in hun dagelijkse leven. Jij kunt ze daarbij helpen! Wat ga je doen? Je volgt een vrijwilligerstraining van 4 dagdelen. Daarna begeleid je een groep van 4 volwassenen bij 20 (wekelijkse) bijeenkomsten. Leuk en leerzaam. Je werkt met professioneel les materiaal met informatie over gezonde voeding en beweging. Je groepje deelnemers bespreekt de informatie, wisselt ervaringen en tips uit, vult een eetdagboek in, maakt een beweegplan, schrijft vragen op voor de diëtist en nog veel meer. Het is jouw taak ze hierbij te begeleiden.

Ben jij:

• gemotiveerd andere mensen te helpen gezonder te worden en blijven?
• geïnteresseerd in gezondheid, voeding en bewegen?
• iemand die goed is in de Nederlandse taal?
• iemand die denkt en werkt op mbo-4-niveau of hoger?
• in staat om zelfstandig te werken?
• een dagdeel of meer in de week beschikbaar, voor minimaal een half jaar?
Meld je dan nu aan als taalvrijwilliger Voel je goed!

Wat hebben we je te bieden?

• Een plezierige en inspirerende werkomgeving, die helemaal gericht is op kennis, ontmoeting en ontwikkeling
• Een vrijwilligersovereenkomst met duidelijke voorwaarden.
• Gratis bibliotheeklidmaatschap Geïnteresseerd?
Meld jezelf dan aan! Dit kan door een bericht te sturen aan L.vanEeten@theek5.nl o.v.v. Voel je Goed! Oosterhout. Ben je wel geïnteresseerd maar niet op eerdergenoemd moment of locatie beschikbaar? Maak dit dan zeker ook kenbaar