Help mee als Taalvrijwilliger bij de bibliotheek!

Wil je mensen helpen bij het oefenen met de Nederlandse taal? Houd je van sociaal contact en geeft het je voldoening om iets bij te dragen aan de gemeenschap? En sta je open voor verschillende culturen? Meld je dan als Taalvrijwilliger bij Theek 5 in Raamsdonksveer!

Help mee als Taalvrijwilliger bij de bibliotheek!

Wat doe je als Taalvrijwilliger? 

Als Taalvrijwilliger kun je verschil maken in iemands leven. Met een paar uur per week geef je iemand de kans om diens taalvaardigheid te verbeteren. Samen met je deelnemer besteed je aandacht aan het Nederlands spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast help je de deelnemer om diens zelfvertrouwen in de Nederlandse taal te vergroten. Tijdens het oefenen staan alledaagse onderwerpen centraal, maar het kan ook zo zijn dat je meer nadruk legt op een bepaalde vaardigheid.

Wat verwachten wij van een Taalvrijwilliger?

  • Je bent enthousiast om met anderen de taal te oefenen
  • Je bent bereid om een training te volgen
  • Je bent sociaal, geduldig en communicatief vaardig
  • Je bent wekelijks minimaal een uur beschikbaar
  • Je hebt respect voor elkaar en andere culturen

Wij krijg je van de Theek 5?

Theek 5 heeft een grote waardering voor haar vrijwilligers. We bieden een fijne werkomgeving in een informele sfeer en inspirerende omgeving. We bieden een gratis Taalvrijwilligerstraining aan (verzorgd door het ROC) waarin je leert hoe je een deelnemer begeleidt. Vrijwilligers bij de bibliotheek krijgen een gratis lidmaatschap.

Theek 5

Bibliotheek Theek 5 is een organisatie met elf vestigingen waaronder één in gemeente Geertruidenberg. We willen mensen inspireren en ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en talenten. Taal, in de ruimste betekenis van het woord, zien wij daarbij als de sleutel.

Interesse?

Neem contact op met Zanza Loupias via mail z.loupias@theek5.nl of bel/Whatsapp naar (06) 403 935 90
 

Stuur een mail naar Zanza