Vrijwilligersvacature Publieksontvanger schoolvoorstellingen

ontvangen van theatergezelschappen, basisschoolleerlingen en leerkrachten

Bibliotheek Theek 5 is een organisatie met 11 vestigingen in de gemeenten Oosterhout, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau/ Baarle-Hertog, Dongen, Drimmelen en Geertruidenberg. Het werkgebied telt ruim 164.000 inwoners. Onze organisatie is partner in de ontwikkeling en ontplooiing van het individu en van de samenleving. We willen inwoners stimuleren, ondersteunen, faciliteren en toerusten om mee te doen en bij te dragen aan de kennis- en informatiesamenleving.   

De klant heeft voor Theek 5 prioriteit. Zij zijn uitermate belangrijk in het verhaal van onze ‘nieuwe’ bibliotheek met alle daarbij horende activiteiten, producten en de communicatie daaromheen.  
Om alles rondom deze klanten goed te regelen en een positieve bijdrage te leveren aan ons nieuwe imago zijn we per direct op zoek naar een: 

Publieksontvanger schoolvoorstellingen 

Op vrijwillige basis gemiddeld 12 dagen per jaar in  gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg 

 
De functie: 

Theek 5 organiseert voor de basisscholen in Drimmelen en Geertruidenberg een cultuurmenu. In het Cultuurmenu maken kinderen van groep 1 t/m 8 kennis met professionele kunsten als theater, dans, literatuur, beeldende kunst, film, muziek, erfgoed en media. Elk jaar komt elke leerling in aanraking met 1 of meerdere kunstdisciplines. De theater- en muziekvoorstellingen vinden plaats in de gymzaal op school of in het theater in de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg. Vaak wordt een voorstellingen meerdere keren op 1 dag gespeeld op dezelfde locatie.  
Voor deze voorstellingen zijn we op zoek naar een publieksontvanger. Deze vrijwilliger ontvangt ’s ochtends het gezelschap, laat zien waar de koffie en thee staat, heet de klassen welkom en helpt met placeren.  

 

Jouw profiel: 

Heb jij plezier in het gastvrij ontvangen van theatergezelschappen, basisschoolleerlingen en leerkrachten in het theater en gym- en speelzalen op scholen? Kun je kleine problemen zelfstandig oplossen, stap je makkelijk op mensen af en geniet je van kinderen die kijken naar theater? Ben je bovendien een aantal dagen per jaar beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voorstellingen, locaties en roosters voor schooljaar 2021-2022 liggen al vast, in overleg kijken we wanneer en waar je aanwezig kunt zijn samen met de coördinator cultuureducatie of een andere vrijwilliger.  

 

Wij bieden: 

Een fijne werkomgeving in een informele sfeer en inspirerende omgeving. En natuurlijk het enthousiasme van kinderen die naar de voorstellingen komen kijken. We maken duidelijke afspraken en er is een goed vrijwilligersbeleid. Je ontvangt een gratis bibliotheekpas en maakt tegen gunstige voorwaarden gebruik van producten en diensten van Theek 5. 

 

Interesse? 

Ben je nieuwsgierig en heb je interesse? Meer weten over de functie? Neem contact op met Marlou Vrijsen (coördinator cultuureducatie Drimmelen en Geertruidenberg) via het telefoonnummer 06-40307302 of per mail m.vrijsen@theek5.nl. De eerste voorstellingen vinden plaats op 11, 18 en 19 oktober.  

 

Op deze vacature is ons privacyregelement voor sollicitanten van toepassing:  www.theek5.nl/privacybeleid-sollicitanten