Voorleestelefoon

Bij de Voorleestelefoon bellen Vertelmaatjes uit dezelfde gemeente elkaar op om voor te lezen of te luisteren naar een mooi boek en samen een praatje te maken.

Voorleestelefoon

Wat is de Voorleestelefoon?

In deze tijd waarin we afstand moeten houden tot elkaar, is het nóg belangrijker dat we er voor elkaar zijn. Juist nu is het van belang dat we met elkaar verhalen blijven delen en praten om eenzame gevoelens te verzachten en samen plezier te beleven. Daarom is Theek 5 in de gemeente Drimmelen en Geertruidenberg gestart met de Voorleestelefoon.

Bij de Voorleestelefoon bellen Vertelmaatjes uit dezelfde gemeente elkaar op om voor te lezen of te luisteren naar een mooi boek en samen een praatje te maken. Door dit telefonisch te doen, zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen.

Waarom voorlezen?

De kracht van voorlezen is dat het ontspant en verbindt. Voorlezen en voorgelezen worden is heel fijn, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Daarbij kan het een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin mensen soms verkeren. Voorlezen kan een mooie aanleiding zijn voor een gesprek of om herinneringen op te halen. Dat maakt voorlezen een waardevolle en prettige bezigheid.

Geef je op als Vertelmaatje!

Je kunt je opgeven als voorlezer of toehoorder. Heb jij je opgegeven? Dan gaan wij op zoek naar een geschikte match binnen jouw gemeente en brengen wij jullie met elkaar in contact. Zo worden jullie elkaars Vertelmaatje. Samen ga je 1-op-1 in gesprek via de telefoon. Hoe vaak en wat jullie voorlezen, is helemaal aan jullie. Alles mag en alles kan. 

Aanmelden als voorlezer

Vind je het leuk om voor te lezen en pak jij met plezier de telefoon? Ben jij iemand die graag een gesprek aangaat met iemand uit jouw eigen gemeente? Meld je dan aan als voorlezer

Aanmelden als toehoorder

Ben of ken jij iemand die die het leuk vindt om te luisteren naar een mooi verhaal? Lijkt het je fijn om voorgelezen te worden en een gezellig praatje te maken? Meld je dan aan als toehoorder. Vraag eventueel iemand in je omgeving die kan helpen bij de aanmelding.

Download het aanmeldingsformulier
Aanmelden als voorlezer

Hoe werkt het?

Stap 1:
Meld je aan via het aanmeldingsformulier (printversie in Word). Je kunt het aanmeldingsformulier ook ophalen bij Theek 5 Made of Theek 5 Raamsdonksveer. Heb je alles ingevuld? Stop het formulier dan in de brievenbus van onze bibliotheek of stuur het op naar Theek 5 Made of Theek 5 Raamsdonksveer.

Stap 2:
Wij gaan op basis van jouw aanmelding, wensen en interesses op zoek naar jouw ideale Vertelmaatje. Wij nemen dan contact met je op, geven je verdere uitleg en beantwoorden je vragen. 

Stap 3:
Jullie worden Vertelmaatjes! Samen spreek je af wanneer, hoe vaak en hoe lang je met elkaar wilt bellen. Natuurlijk helpen we je, indien nodig, bij het leggen van het eerste contact. Veel belplezier!

Heb je vragen? 

Theek 5 gemeente Drimmelen
Mail ze naar Wikke van Dijk: w.vandijk@theek5.nl of bel: (085) 744 10 52
Adres: Theek 5 Made, Kerkstraat 10A, 4921 BB Made

Theek 5 gemeente Geertruidenberg
Mail ze naar Sharon de Hart: s.dehart@theek5.nl of bel: (085) 744 10 52
Adres: Theek 5 Raamsdonksveer, Keizersdijk 30, 4941GE Raamsdonksveer

Bieb-apps

Bieb-apps

Alle Bibliotheek-apps op een rijtje.

Passend lezen

Passend lezen

Speciale collectie voor mensen met een (lees)beperking.