Vacature Medewerker Informatie & Advies A (10-16 uur) Oosterhout

Word jij blij om bezoekers van de bibliotheek te woord te staan? Vind jij het leuk om met jongeren om te gaan en in gesprek te komen? Ben jij goed in het de-escaleren van een uit de hand gelopen situatie? Krijg je energie van het werken in een betekenisvolle, maatschappelijke en educatieve omgeving? Spreekt dit je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature Medewerker Informatie & Advies A (10-16 uur) Oosterhout

Hoe ziet jouw week eruit bij Theek 5?

Aan het begin van je dienst kijk je om je heen of de bibliotheek er netjes uit ziet. Het geeft je een trots gevoel om in zo’n mooie en inspirerende omgeving te werken. Met veel zin begin je aan jouw werkdag en heb je eerst een kort overleg met jouw collega. Je hoort dat het redelijk rustig is, maar dat er net een groepje jongeren luidruchtig binnen zijn gekomen – een groep van 4 jongens en 2 meisjes die de vorige dag wegens overlast verzocht zijn om de bibliotheek te verlaten. Je collega vraagt jou om een oogje in het zeil te houden.

Nadat je het incidentenregister hebt geraadpleegd om meer informatie te krijgen over het incident van de vorige dag, maak je een rondje door de bibliotheek. Het valt jou direct op dat het er wel erg gezellig aan toe gaat bij de stilte werkplekken. Je besluit een praatje te maken met de jongelui, waarbij je samen terugblikt op het incident van de dag daarvoor. De jongelui besluiten naar een andere werkplek te gaan waar ze wel mogen praten, waarna jij je rondje door de bibliotheek vervolgt.

Wanneer er sprake is van een incident, zoals overlast, ben jij degene die de betreffende persoon of personen aanspreekt, wanneer nodig de beveiligingsdienst belt, eventueel ontzeggingen uitreikt en het incidentenregister bijwerkt.

Tijdens het rondlopen zie je een vader die zijn zoontje voor aan het lezen is en een studente die met een koptelefoon duidelijk aan het studeren is. Je helpt een persoon verder met de digitale vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Gedurende de verdere dag begroet je bezoekers, maak je diverse praatjes en help en adviseer je daar waar mogelijk bij digitale vragen, collectievragen etc. Je ziet veel blije gezichten de bibliotheek verlaten. Wanneer je je werkdag afsluit, ga je met een warm en voldaan gevoel naar huis. 

Pas jij bij ons?

Gastvrij, daadkrachtig, digitaal vaardig, nieuwsgierig passen bij deze functie. Verbindend, creatief en zelfverzekerd zijn onze kernwaarden. Inclusiviteit en divers willen we zijn. Wij zijn de bibliotheek van, voor en met elkaar. Samen leven gaat beter en plezieriger als iedereen meedoet en zich betrokken voelt.

Theek 5 ziet het als haar opdracht om mensen te inspireren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en talenten. Taal, in de ruimste betekenis van het woord, zien wij daarbij als de sleutel. Meer info over Theek 5 vind je op www.theek5.nl.

Even praktisch:

  • Bruto maandsalaris: tussen € 1.938 en € 2.788 per maand (o.b.v. 36 uur) conform CAO
  • Locatie: Oosterhout  
  • Aantal uur: 10 tot 16 uur 
  • Werktijden worden in overleg vastgesteld en variëren op maandag t/m vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur (minimaal 2 avonden) en op zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur 
  • 25 vakantiedagen (obv fulltime), pensioen: middelloonregeling, voldoende opleidingsmogelijkheden 

Nieuwsgierig?

Kom gerust langs en stel je vragen aan onze medewerkers! Ze vertellen je graag meer over de waardevolle rol die jij kunt vervullen. Je kunt ook contact opnemen met Wanda Moelands (regiomanager) via w.moelands@theek5.nl of ons algemene telefoonnummer (085) 744 10 52. 

Wil jij bij ons komen werken?

Solliciteer vóór 6 maart 2023 via solliciteren@theek5.nl met je CV en motivatie. Op dinsdag 7 maart houden wij de eerste gesprekken en op vrijdag 10 maart volgt een eventueel tweede gesprek. Hou je deze dagen vrij?
 

Op deze vacature is ons privacyregelement voor sollicitanten van toepassing.

Solliciteer op deze vacature